Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace plné verze Ubuntu 9.10 Karmic

Dobrý den,chtěl bych se tedy zeptat.Mám notebook, kde je rozdělení C: 29GB a D:29 GB.Na C: mám pochopitelně XP Home,na D: jsem nainstaloval přes Wubi Ubuntu.Kdybych nyní chtěl naistalovat plnou verzi Ubuntu,smazal bych ji nejprve z D: a pak ji znovu začal instalovat.Jde mi nyní o to, zda bych ji mohl nainstalovat do D: nebo zda sama začne rozdělovat disk C:.,což bych nerad.V té instalace přes Wubi nejde aktualizovat software.Zastavuje se na sh:Grub.Děkuji

Předmět Autor Datum
sh:grub si mohol doriesit sam cez google, chyba ti tam urcite definicia, kde ma grub hladat nainstal…
fleg 17.02.2010 12:46
fleg
Ahoj, instalator, se te zepta, kam budes chtit ubuntu nainstalovat a oddil C: oznaci jako winsows xp… poslední
JirkaFM 17.02.2010 14:15
JirkaFM

sh:grub si mohol doriesit sam cez google, chyba ti tam urcite definicia, kde ma grub hladat nainstalovany system, ale mne sa nechcelo uz teba tahat informacie, kolko tam mas diskov, ako su zapojene, kde ti bezi wubi atd.
Ked sa nenaucite pytat nebudete dostavat odpovede.
K novej otazke, instalator ti disk delit nebude, spyta sa ta na zaciatku, na ktory oddiel chces instalovat. Opat nepises, ci mas jeden disk rozdeleny na dve casti alebo 2 disky, ale tipnem si jeden a potom budes instalovat linux na druhy oddiel, v tvojom pripade pravdepodobne sda2 (sda jedna bude "cecko"). Pokial by slo o fyzicky druhy disk bude to pravdepodobne sdb1.
Pokial mas este stary ide disk bude tam oznacenie hda namiesto sda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru