Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace programu na satelit

Ahojky zakoupil jsem si satelit strong6510 s kartou skylink kteur už mam aktivovanou,a nemužu pořad chytnout česke programy,jenom jsem chytnul čt 24 tod vše a 4 jinyhc programu.skousel jsem podle navodu na astru 23.5 ale nejde parabolu sem i otačel ruzne tři dny si stim hraju auž nevim si sam rady.poradite mi? chtěl bych se zeptat jak bych mněl mit vše nastavene.jestli mam mit zaply motor, len fta?.a přehazoval jsem i pri zapnuti LNB1,LNB2, a nevim co znamena hromadne a a hormadne b,a aji discert zaple a nic.Děkuji

Předmět Autor Datum
Asi máš anténu nasměrovanou těsně vedle, ČT24 je i na té druhé nesprávné Astře.
JoDiK 14.01.2012 21:35
JoDiK
skoušel jsem to a pořad nic pokud mi nepřijde rada ktera by fungovala uvažuji si pozvat nejakeho tec…
Purty 14.01.2012 21:51
Purty
Bez správne naladeného prímača, napr. u kamaráda, hledat satelit naslepo je vec príšerná a nerozumná…
Joseph 15.01.2012 00:01
Joseph
Zakoupené přijímače bývají už předladěné, usnadňuje to hledání satelitu. Než "zabere" dekodér, chvíl…
Zerozero 15.01.2012 01:15
Zerozero
Ještě dodatek. Zvolíš li na přijímači "jen FTA" znamená to Free to air, tedy jen nekódované. V tom p…
Zerozero 15.01.2012 01:24
Zerozero
Díky
Purty 15.01.2012 09:29
Purty
Velmi pomalu otáčej anténou .... Zachytíš li signál,stanice se objeví Dovolím si zareagovať. Postu…
Joseph 15.01.2012 11:21
Joseph
Zkus se kouknout tady jestli jsi na správné pozici,taky jsem s tím kdysi bojoval www.dishpointer.com
medved2010 15.01.2012 10:44
medved2010
aha koukal jsem se a astru 23.5 tu nemam napsanou jen astru 19.2.a jak si to vyřešil?
Purty 15.01.2012 10:46
Purty
Skylink jede na pozici 23,5 je pořeba na tom odkazu najít na mapce svoje stanoviště a přetáhnout si…
medved2010 15.01.2012 11:11
medved2010
Mám satelitní kenpingovou sadu, a tuto a většinu silných družic, chytnu i z ruky. Heč :-D Chce to cv… poslední
Martin79 15.01.2012 11:47
Martin79
forum Tady ti odborníci poradí a vše trpělivě vysvětlí, jak se dostat na Astru 3A/B.
Martin79 15.01.2012 11:24
Martin79
Díky všem
Purty 15.01.2012 11:32
Purty

Bez správne naladeného prímača, napr. u kamaráda, hledat satelit naslepo je vec príšerná a nerozumná.

Môj kolega, amatersky zaujemca o populárnu astronomiu, nejakým obskurnym výpočtom a následným nastavením polohy podla stínu slunce v nejakom čase si to nastavil, no osobne by som to nerobil ak je aj iná možnosť.

V lete nic proti tomu, pobyt na čerstvom vzduchu je prospešný, no v tomto počasí sa na to vybodni, volaj technika.

Má to hotovo za 10 minut, teda ak je rozumný prístup k držiaku, za cenu neveľkú .... teda bez faktury a tiež bez DPH ..... Tak to už chodí .... s tou DPH v službách. Ktovie ako to vidí ministerstvo financií, no mám dojem že im to ani moc nevadí, predsa cieľ vládnych strán je podporiť strednú vrstvu, živnostníkov ....
Zamestnanci sú iná káva, tým je potreba strhnúť vše a presne do haliera ... :-D

Zakoupené přijímače bývají už předladěné, usnadňuje to hledání satelitu. Než "zabere" dekodér, chvíli to trvá, a tím se snadno hledaný satelit mine. Lépe je sat. hledat na stanici, která není kódovaná a reakce je rychlejší. Vhodná je třeba nekód. stanice Óčko.
Máš li dvojitý LNB, takzvaný monoblok, je důležité zachytit signál na příslušný vstup LNB. Jde to i na ten nesprávný, ale pak nejde druhá družice. Jde to třeba takto: Při pohledu na LNB zezadu jako zkrz talíř, zakryj levý vstup signálu do konvertoru kouskem alobalu. Tím budeš mít jistotu, že přijímáš signál na příslušný vstup. Nalaď stanici Očko na sat Astra 23,5 st. (je li předladěno). Nastav elevační (svislý)úhel podle návodu přibližně.
Podle kompasu, nebo odhadem nastav anténu na jih. Velmi pomalu otáčej anténou na východ. Zachytíš li signál,stanice se objeví. Je dobré na TV vidět, jinak musí někdo pomoci a dávat vědět po telefonu, nebo řvát z okna. Po zachycení dolaď na max. signál vodorovně i svisle. Po správném naladění a odkrytí druhého vstupu by měly naběhnout i stanice astry 19,2 st. Většinou německé.
Vstupy pro jeden a druhý satelit bývají přepínány signálem DiSEqC. Pokud se signál nedaří zachytit, mohou být řídicí signály prohozeny. Zkus prohodit signál DiSEqC 1 a 2 vzájemně. Např: Astra 23,5 DiSEqC 1 -- Astra 19,2 DiSEqC 2. (nebo obráceně) To píšu proto, že u přijímače, který jsme ladili u bratra, to bylo v návodu a i nastaveno obráceně. Pokud se podaří takto sat. naladit, po zvolení stanic jako ČT 1 a dalších po učité prodlevě než si dekodér načte údaje by měly stanice naběhnout.
Píšu to tak nějak univerzálně, vlastní nastavení přijímače popsat nemohu, tento typ neznám. Předpokládám, že nastavení přijímače jsi schopen zajistit sám. Pokud však děláš toto zcela poprvé, je lépe přizvat někoho kdo už to dělal, případně technika. Pokud sat. přijímač není vůbec předladěn, bude někde v menu nabídka hledání satelitu. V tom případě zkus postupovat podle návodu daného typu. Ale myslím, že předladěn bude. Odborný technik to takto ale dělat nebude, napojí si na anténu přístroj a má to hned.:-)

Velmi pomalu otáčej anténou .... Zachytíš li signál,stanice se objeví

Dovolím si zareagovať.

Postup je správny. Má to, ako vždy, háček.
Aby sa objavil obraz, je potreba zosynchronizovať fázový záves prímača, načítať key frame. Prímač od prímača sa znažne líšia v čase, aký na toto potrebujú. Niektorému stačí sekunda, iný je lemra, potrebuje sekundy 2-3. Hlavne lacné prímače sú pomalé.

Pokojne sa stane, si na správnej pozícii, obraz nie je, prímač potrebuje čas, posúvaš to, už nie si na správnej pozícii ...

Skylink jede na pozici 23,5 je pořeba na tom odkazu najít na mapce svoje stanoviště a přetáhnout si tam ten zelenej pozičník nebo co to je a ověřit jestli máš správnej azimut a pak znova spustit vyhledavání. Já s tím laboroval asi pul dne než jsem uspěl, málem jsem skončil u Chocholuška, to bylo doma a když jsem to stejný absolvoval na chatě tak jsem byl hotovej za 30 min.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru