Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Instalace windows 7 na SSD disk a následné nastavení

zdravím, takže, rád bych nainstaloval windows 7 na svoje SSD samsung 840 EVO 120GB, nevím či je potřeba vědět ale mám msi b85-g43 gaming...

otázka zní jak na to, co je třeba nastavit atd...momentálně používám WD 1TB blue - nemám problém s tím ho kompletně naformátovat (skrz w7 na WD).

Hádám že samotná instalace by neměla být problém, spíš potom nastavení ve windowsech - umístění nějaké virtuální paměti na druhej disk a TEMP složek (tuším jsou 2) - jak se to dělá? :) potom taky nějaký doporučení co instalovat a co ne na samotný SSD - ovladače, programy, hry (ovladače asi jo, hry asi ne - či)

a samozřejmě bych si rád udělal kompletní zálohu úplně čistého w7 (jen s ovladači) - tu bych měl umístit na WD?

prosím vás o nějaký podrobnější návod na instalaci a nastavení (nepiště mi najdi si na googlu a podobný).

Děkuji za odpovědi a případnou pomoc.

Předmět Autor Datum
Ja mam Windows 7 nainstalovane na SSD, zadne nastaveni jsem nedelal, az jednou odejde, koupim novy,…
RedMaX 15.03.2014 08:31
RedMaX
tak už to mám vše hotovo, dík
Spejšek 15.03.2014 16:48
Spejšek
Hlavně zkontroluj trim, zarovnání a vypnutí defragmentace.
karel 15.03.2014 16:50
karel
Zarovnani byva problem pri obnove systemu, pri ciste instalaci nevim, ze by nekdy byl problem, ale z…
RedMaX 15.03.2014 19:04
RedMaX
w7 automaticky vypíná defragmentaci ssd a nejde ani pustit.. poslední
Spejšek 16.03.2014 19:28
Spejšek

Ja mam Windows 7 nainstalovane na SSD, zadne nastaveni jsem nedelal, az jednou odejde, koupim novy, bez toho nez se tak stane, tak uz SSD budou levne. Takze proste nainstalovat Windows, potom ovladac cipsetu zakladni desky, potom graficke karty, potom zbytek ovladacu. Radeji si je stahni dopredu jeste pred instalaci, at tam das rovnou nejnovejsi.
Na SSD nechavam 25% volneho mista, driv to bylo doporucene, ale cetl jsem tu od nekterych lidi, ze u tech novejch SSD jako mas ty, je to nesmysl a zbytecne.
Na SSD urcite hry, predevsim tam kde se nacitaji lokace, to muze byt velmi znatelne zrychleni hry. Otazka je, kolik her se na 120GB disk vejde, pokud paris hodne, zvaz koupi vetsiho SSD.

Zalohu delam pres Acronis True Image, ale je to placeny program, no ja ho mel bundlovany k SSD disku. To je tvuj nejlepsi napad, udelej po instalaci Windows 7 a ovladacu, zalohu na to WD a potom jednou za 14 dni nebo mesicne, podle toho jak moc instalujes nove programy, delej inkrementalni (prirustkove) zalohy, kdyz SSD odejde nebo se ti podela OS, muzes lehce obnovit ze zalohy temer aktualni stav.

Zarovnani byva problem pri obnove systemu, pri ciste instalaci nevim, ze by nekdy byl problem, ale zkontrolovat to muze.

Dobry je poridit si nejaky pokrocily defragmentator typu O&O Defrag, ktery sam windows defragmentaci vypne, na SSD pousti prikaz trim a zbyle disky HDD prubezne defragmentuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru