Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalační CD Windows XP Professional - nemohu najít SHA-1

Hezký den,
prosím Vás o radu a pomoc. Musím během tohoto víkendu přeinstalovat a aktivovat stařičké Windows XP Professional na velmi starém PC. Legálně zakoupená OEM licence. Ověřeno na tel. aktivační lince Microsoftu, že je to OEM. MS podpora se vyjádřila, nechť si někde zapůjčím OEM instalační CD a provedu instalaci, toť legální postup dle MS. Jedná se pravděpodobně o verzi z let 2001-2002, kapacitně asi cca 520 MB. Vzhledem k době vydání CD nikdo v mém dosahu kontaktů takto staré instalační CD nemá. Všichni mají se SP2 a SP3. Dohledal jsem ISO na internetu, ale chci si ověřit SHA-1, ale SHA-1 zase u verzí z let 2001-2002 neuvádí MS na svých stránách, ani jej nejsou schopní jinak sdělit. MS podpora se vyjádřila, že potřebuji CD (image), které má u středového prstence CD uvedený kód X08-27853. Na licenčním štítku na case je však uvedeno X10-23533. Instalační CD prý musí být bez Service Pack, protože ve vyšších verzích se SP nebude přijato P/N, tedy nebude možné provést instalaci, nebo možná P/N při instaaci přijme, ale nebude možné úspěšně provést aktivaci přes internet, nebo telefonicky. Podle MS prý je důvodem, že při ověření nejsou vyšší verze instalačních CD se Service Pack kompatibilní se staršími licenčními P/N.
Můžete mi prosím nějak poradit a pomoci? Našel by se někdo ochotný dodat mi v elektronické podobě ISO image vzhledem k výše uvedenému? Label CD by asi měl být WXPOEM_CS (viz XP Key). Děkuji moc za případnou pomoc.

Předmět Autor Datum
Klidne si sezen CD s integrovanym SP3, protoze byla sice zmena v ciselnych radach, ale to plati smer…
Abox 24.08.2013 11:38
Abox
Děkuji za nadějnou reakci a radu. Mám možnost si zapůjčit originální instalační CD Windows XP Profes…
WXPP_SHA-1 24.08.2013 11:50
WXPP_SHA-1
Instalační CD prý musí být bez Service Pack, protože ve vyšších verzích se SP nebude přijato P/N vi…
lední brtník 24.08.2013 12:13
lední brtník
Bohužel je to tak. Slečně trvalo 20 minut, než dohledala potřebné a stejně jsem se label CD a SHA-1…
WXPP_SHA-1 24.08.2013 12:34
WXPP_SHA-1
je to jak psal abox v prvním příspěvku. představ si, že bys zázračně někde sehnal takové cd/image, p…
lední brtník 24.08.2013 13:23
lední brtník
Abox, lední brtník: Hlásím úspěšné zvládnutí instalace i aktivace přes internet. Instalace ze zapůjč…
WXPP_SHA-1 25.08.2013 12:51
WXPP_SHA-1
Reštartni,nainštaluj IE8-WindowsXP-x86-CSY.exe (nájdeš cez google) a povoľ pri inštalácii vykonať ak…
sakraforte 25.08.2013 13:08
sakraforte
Děkuji za radu, vyzkouším to. Ještě se chci zeptat, stačí aktualizovat přes Windows Update, nebo má…
WXPP_SHA-1 25.08.2013 13:17
WXPP_SHA-1
podla mňa je to to isté. Po nainštalovaní ovládačov prepnúť z automatických aktualizácií na Vyhľadáv…
sakraforte 25.08.2013 13:25
sakraforte
Na aktualizace nechť se tazatel vysere.Je to jen hromada zbytečnýho balastu kterej žádnou bezpečnost…
alcapone 25.08.2013 13:36
alcapone
súčasťou aktualizácií sú aj NET Frameworky, ktoré dnes používa polovička nových programov včítane ni…
sakraforte 25.08.2013 13:46
sakraforte
My nelzeme.... na ty aktualizace se vymnoukni.
Abox 25.08.2013 13:09
Abox
automatické aktualizace jsou pro xp nesmysl. kriticky potřebuješ jen hotfix ms12-054. pokud na tom… poslední
lední brtník 25.08.2013 13:56
lední brtník

Děkuji za nadějnou reakci a radu.
Mám možnost si zapůjčit originální instalační CD Windows XP Professional obsahující SP2(label = VPOEM_CS, EULAID = XPSP2_RM.0_PRO_OEM_CS, SHA-1 = a7f99df9fc2bbb0b0bb005cd2ab06a49f1d7f8e8).
Bude to takto použitelné pro úspěšnou instalaci s legálním P/N a podaří se mi po instalaci úspěšně provést aktivaci přes internet nebo telefonicky?

Bohužel je to tak. Slečně trvalo 20 minut, než dohledala potřebné a stejně jsem se label CD a SHA-1 nedozvěděl. Jediné co jsem z ní vykřesal bylo X08-27853 + to tvrzení, že instalační CD nesmí obsahovat žádný Service Pack.
Při telefonátu to na pozadí bylo jak v diskotékovém call centru - omladina se tam náramně bavila a smála. Budiž jim omluvou, že si hrají už jen na aktivační linku a slušně zákazníka pošlou k čertu s tvrzením, že telefonická podpora pro Win XP byla ukončena, čímž mi zaargumentovala, když jsem byl neodbytný a požadoval informace o label a SHA-1. Naše peníze už mají, tak se nemůžeme divit, že si informace a CD máme shánět jinde z druhé ruky (podle té slečny legální postup).
Ať jdou s takovým přístupem k čertu za de Billem. Pro mě o důvod více všude alternativně nasazovat Linux L/X/K/Ubuntu, případně podle potřeby Open/Libre Office a nechávat lidi postupně přivykat na OS a SW bez zoufalé licenční politiky.

je to jak psal abox v prvním příspěvku.
představ si, že bys zázračně někde sehnal takové cd/image, pak bys musel instalovat sp1, teprve pak ti to dovolí instalovat sp3.

u starých pc v racku nemám chuť dohledávat jakési coa štítky a pak se ještě otravovat s aktivací u plechové tlamy, řeším to instalačkou z uložto.

Abox, lední brtník:
Hlásím úspěšné zvládnutí instalace i aktivace přes internet. Instalace ze zapůjčeného orig. CD Win XP Pro SP2 OEM. Měli jste tedy pravdu.

Nainstaloval jsem SP3. Nyní aktualizuji bezp. záplaty přes Microsoft Update - web stránka v IE. Už to běží přes hodinu a nehlo se to ani o jedno %. V dolní liště stále svítí žlutý štít a bublinová nápověda hlásí "Stahování aktualizací: 0%". Přitom IE přes tento odkaz už prohání bargraf více než hodinu. Je normální, že "analýza" trvá tak dlouho?

Děkuji za radu, vyzkouším to.
Ještě se chci zeptat, stačí aktualizovat přes Windows Update, nebo má smysl aktualizovat přes Microsoft Update. MS Office a podobné molochy v PC nebudou.
Co ještě dále nezapomenout v nově nainstalovaném OS udělat?

podla mňa je to to isté. Po nainštalovaní ovládačov prepnúť z automatických aktualizácií na Vyhľadávať, ale neinštalovať ( lebo si ich bude inštalovať kedy chce, najčastejšie keď ho chceš vypnúť a odísť - prerušiť nasilu neodporúčam) a antivir.
Ja inštalujem všetky dostupné, je to niekoľko reštartov, vždy ešte nejakú nájde :-D

Na aktualizace nechť se tazatel vysere.Je to jen hromada zbytečnýho balastu kterej žádnou bezpečnost nezlepší a akorát to zbytečně zabírá místo na hadru.Krom toho není zrovna příjemný když jde člověk na chvíli od počítače pryč a přijde v momentě kdy mu ta kravina restartuje PC bez toho aniž by uložila zrovna rozepsaný dokument ve Wordu(Stalo se mi jednou a vzteky jsem málem rozmlátil klávesnici a to jen kvůli jakési záhadné aktualizaci nějaké mě neznámé aplikace)

súčasťou aktualizácií sú aj NET Frameworky, ktoré dnes používa polovička nových programov včítane niektorých ovládačov hardware. Tie sú deravé ako rešeto a MS ich donekonečna opravuje-asi vie prečo.

Ak voláš na Hot-line výrobcu nejakého programu, že ti niečo nejde, alebo nerobí ako má, obyčajne prvá otázka je : Máte aktualizovaný systém ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru