Avatar uživatele
Hakinov

Intenzivní a rychlé bušení srdce v klidu. Jak zjistit příčinu a popřípadě vyléčení?

Zdravím, je mi 15 let a včera večer jsem nemohl usnout, jelikož mi bušelo srdce (celkem nepříjemně silně). Nijak to nebolelo. Cca před půl rokem jsem to měl též, šel jsem tedy k Dětskému lékaři a ten mi řekl, že je to ze stresu. Prý ať odpočívám. Ale moc to nepomohlo, jelikož to začalo znovu. Žádné zdravotní problémy jako je cukrovka nemám. Tenkrát jsem tedy ,odpočíval' a omezil jsem na nějaký čas PC. Poté to odeznělo. Proto bych potřeboval radu, co by to mohlo být či jak se toho zbavit. Děkuji za odpověďi.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2476 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
still

Jestli lékař určil stres jako subjektivní příčinu stres, mohly by při vysokých návalech stresu dočasně pomoct uklidňující léky. Dělal tehdy lékař nějaké testy? Připojil tě na nějaké přístroje a měřil činnost srdce? Protože bušení srdce může být způsobeno i srdeční arytmií, to už není moc sranda. Řekni rodičům, jaké máš potíže, ať ti zařídí prostřednictvím tvého lékaře natočení EKG. Pokud internista nenalezne objektivní příčinu, nejspíš doporučí klidový režim, nebo tě pošle k psychologovi pro prášky na uklidnění.

Nemáš nějaké trable ve škole?

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
chachar1922

Zajdi znovu k lékaři, ať ti udělá vyšetření. Pošle tě na EKG, možná si 24h budeš chodit s holtrem a uvidíš jestli tam něco bude. Když ne, aspoň budeš vědět, že srdce je v pořádku. Z vlastní zkušenosti vím, že to může být i problém plic, než problém srdce. Takže kdyby byl doktor ochotný a chtěl ti třeba udělat i ECHO, tak si to nech udělat taky.

Mě řekli taky, že to je stresem a že mám pít hodně hořčíku. Jenže mě to omezovalo i práci, tak mě obvoďák poslal konečně na EKG a tam závadu našli.

Upravil/a: chachar1922

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fcoop

http://prizna­ky.vitalion.cz/bu­seni-srdce/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Musíš začít pracovat na tom, jak se zbavit stresu. Dýchej si zhluboka, vypni všechny přístroje (PC, mobil ap.), odkyseluj si tělo pitím vody s limetkou nebo citrónem. Neseď doma-choď do přírody. Příroda tě uklidní, nabereš energii a pozitivní myšlení. Tělo se v přírodě krásně okysličí. 🙂
Ve videu je zobrazeno zábavnou formou, jak se stresu zbavit: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=RfWWHSL89AA

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Jediná rozumná rada je navštívit znovu lékaře.
Pokud by stávající odmítl tě vyslat na potřebná
vyšetření, je to důvod ke změně lékaře.

Nikdo nedokáže posoudit zdravotní stav přes internet a seriózní
lékaři přes internet nediagnostikují ani neordinují. Zkušenosti cizích
lidí, u nichž mohl mít stejný nebo podobný problém jinou příčinu (to
laik neposoudí) by ti nejenže nemusely pomoci, mohly by ti uškodit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek