Avatar uživatele
orestez

Interiérové kování. Na co má vliv rozteč 2 mm klika od otvoru? Že tam nepůjde zasunout dozický klíč?

https://www.he­ureka.cz/?h%5Bfra­ze%5D=Interié­rová+klika

Chci nějaké kování ale každé dveře jsou jiné. 2 mm u takového kování nezměřím ani šuplerou. Klíč tam nikdy nebude. Dáte radu? Z odkazu jsem smazal od & podle mě zbytečné znaky https://www.vir­tualtrade.cz/16253-interierova-kovani-dverni-michaela-economy-seda-klika-bb-72-mm-cobra-vyprodej.html
Abych nemusel naze sdělovat některému skrytému agentovi na co mám zálusk, kdy mě může navštívit když nebudu doma a co kupuji komu proč gdy a gde. Stejně se mě zdá být cena sto korun za tohle moc.

Zajímavá 0 před 2258 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Nevím. Do dotazu nedávej odkaz na vyhledávací dotaz, ale na konkrétní výrobek. Já ho v tom seznamu (který jsem nejspíš obdržel jiný než ty) hledat nebudu. Vřele doporučuju doplnit otázku o odkaz na konkrétní výrobek.

Také jsem tam nikde žádné 2mm nenašel. 72mm je mezi osou kliky a osou klíče, to musíš dodržet pro kombinaci dveře-zámek-kování.

Upravil/a: Dochy

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Netuším o které 2 mm rozteče se ti jedná. Nikde jsem takovou rozteč na odkazu nenašel. Na kování, které je vyobrazeno půjde klíč snadno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Rozteče kování jsou dnes standardně buď 72mm, nebo 90mm. V návaznosti na vložce a vyfrézovanému profilu ve dveřním křídle, z výroby.

U starších dveří mohou být rozteče jiné, tam může vhodně posloužit kování oddělené zvlášť pro kliku a zvlášť pro zámkovou část.

Sto korun za dva kusy vytvarovaného plechu včetně klik mi přijde jako rozumná cena, kvalita tomu bude ale odpovídat, jistě si dokážeš dohledat, že jinak se ceny pohybují diametrálně výše.

Jinak 2mm je spíš odchylka měření.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek