Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet - po stažení jakéhokoli souboru se rychlost sníží zhruba na 100 kb/s

mame doma 2 počitace připojene na jeden modem,rychlost internetu na prvnim počitači je satbilni (2mb/s),taktez na druhem počitači je rychlost stabilni ale jakmile stahnu jakykoliv soubor z internetu tak se rychlost snizi zhruba na 100 kb/s.Tento stav trva přibližně 3 dny a pak se automaticky rychlost zase zvysi na puvodni hodnoty.Tipoval bych že to brzdi nejaky software.je to možne ? prosim poradte.

Změna předmětu, původně: Internet (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Jaky subor z internetu? Nejaky 5GB? :-) Restartuj obe PC, ak to je stale obmedzene tak predpokladam…
MM.. 21.05.2008 01:11
MM..
Je možné, že to brzdí nějaký software, protože kdyby to brzdil někdo ručně, tak nedělá nic jiného. M… poslední
Kráťa 21.05.2008 01:40
Kráťa

Jaky subor z internetu? Nejaky 5GB? :-)
Restartuj obe PC, ak to je stale obmedzene tak predpokladam ze to je problem (alebo schvalne obmedzenie) tvojho poskytovatela internetu, skontroluj si zmluvu ze co sa tam pise o rychlosti a o FUP. Rychlost si meraj na nejakom DSL metri a nie stahovanim (moze byt predsa pretazeny aj server z ktoreho stahujes). Prip. kontaktuj tvojho poskytovatel ze ci to nerobi schvalne a ak ano tak ze preco.

Je možné, že to brzdí nějaký software, protože kdyby to brzdil někdo ručně, tak nedělá nic jiného.
Možná stahuješ moc rychle a je to nastavené, že když někdo překročí stahovací rychlost, nebo objem dat (viz smlouva), nasadí mu za trest na 3 dny "brzdaře".
Já jsem třeba na společné Wi-Fi a když někdo hodně sosá, nejde druhým net. Jeden expert tady dokázal nasosat 15 GB/den a dostal brzdaře na měsíc. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru