Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Analogova kamera -> digitalni zaznam

Dobry den, prosim o radu, moc rad bych digitalizoval zaznamy ze stare, analogove kamery (nahravano na pasky). Koupil jsem si televizni kartu, bohuzel vsak posleze mi bylo receno, ze s timto hardwarem uspokojivych vysledku nikdy nedosahnu. Zkuste mi prosim poradit, co budu potrebovat proto, abych zaznamy zalohoval do PC v prijatelne kvalite. Za radu bych byl opravdu vdecny. Na internetu jsem nasel jiste strihove studia vhodne pro nahravani analogoveho videa, bohuzel vsak, cena se pohybuje kolem 10 000,- a to se mi zda, v ramci toho, ze se u me jedna o jednorazove pouziti (prehraji a nepotrebuji) velmi drahe. Existuje nejaka schudnejsi cesta?

diky
Petr

Předmět Autor Datum
Nie inu moznost nemas. Btw podla mna s klasickou tv kartou v domacich podmienkach dosiahnes uspokoji…
fleg 15.10.2007 14:02
fleg
Nejlepší řešení je nákup Firewire adaptéru (PCI, cca 400Kč) a nákup/zápůjčka digitální kamery, která…
touchwood 15.10.2007 14:45
touchwood
Já veškeré analogové nahrávky řeším pomocí DVD rekorderu. podle mě je to nejlacinější řešení a kvali…
Zdenal 15.10.2007 15:32
Zdenal
Vim, ze je to lacina metoda, ale existuje zpusob, kterak nahravku sestrihat v PC? Ja jsem se koukal… poslední
Petr1 16.10.2007 07:21
Petr1

Nejlepší řešení je nákup Firewire adaptéru (PCI, cca 400Kč) a nákup/zápůjčka digitální kamery, která má neblokované analogové vstupy (většina lepších starších modelů toto má;kamery z posledních let už postihl efekt snižování nákladů a tuto funkci už nemívají, až na ty nejdražší modely).

Pak lze tuto kameru použít jako "konvertor" analogu, ze kterého leze MJPEG. Jedná se o jedno z nejlepších a nejkvalitnějších řešení převodu, lepší jsou už jen některé (docela drahé) specializované "krabičky" s výstupy Firewire.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru