Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internet v mobilu - dotaz na FUP

Ahoj, mám O2 zero a potřebuju do mobilu na týden internet (dovolená) pokrytí budu mít 3G. Můžu mít buď za 150kč/měsíc FUP 150MB nebo za 300Kč/měsíc FUP 500MB. Bude mi ten menší stačit? potřebuji jen emaily, přočíst novinky a jiné stránky.... žádné stahování či youtube. Kolik kb tak zabere jedno prohlídnutí například seznamu řádově??? dík moc

Předmět Autor Datum
osobně mám 500MB u Vodafone a stahuju kolikrát i nové aplikace z marketu a i přílohy z mailů.. a ješ…
tomas.kulhanek 10.08.2012 10:30
tomas.kulhanek
O2 má teď akci, myslím, že ještě trvá. Internet v mobilu za 15 Kč na den, zaplatíš jen tolik dní kol…
Redsnake 10.08.2012 10:33
Redsnake
Klidně ti stačí těch 150MB. Po překročení FUP ti pojede internet i nadále, pouze se ti bude déle nač…
Henessy 10.08.2012 10:34
Henessy
No nevím. Včera jsem vyčerpal FUP který mám asi na 600MB od vodafonu a po té byl internet nepoužitel…
Redsnake 10.08.2012 10:51
Redsnake
Bohužel zpomalí to tak, že složité stránky se nestačí načíst a hlásí to chybu. Zpomalené připojení j…
Henessy 10.08.2012 12:06
Henessy
Možná u O2, ale vodafone fakt po vyčerpání FUPu ani ťuk, ani na prohlížení přes mobil, nic.
Redsnake 10.08.2012 13:10
Redsnake
Vodafone v březnu vydal nové podmínky, ve kterých se psalo, že po vyčerpání FUP se internet nezpomal…
Potkan007 10.08.2012 13:20
Potkan007
150 ti stačit bude.Taky záleží jaký máš mobil.telefón. Já mám třeba Iphone , mám tam vše spárované ,…
venomcz 10.08.2012 12:14
venomcz
Zalezi od toho co a jak budes prohlizet, pokud uvadis jen emaily nebo novinky atd. vetsina techto st… poslední
borsuk 10.08.2012 13:31
borsuk

Klidně ti stačí těch 150MB. Po překročení FUP ti pojede internet i nadále, pouze se ti bude déle načítat stránka. Maily i přílohy v textu neřeš. Pouze pokud by byly velké soubory ( obrázky, pps..) tak si je stáhni na nějakém free hotspotu.
Nevím v čem to budeš mít, nainstaluj si Minioperu, nebo Operu a režim Turbo.MiniOpera skutečně spotřebuje zlomek dat proti jiným prohlížečům.
Pokud bys FUP vyčerpal, pošle ti operátor nabídku na koupení dalších dat, ale není to nutné (viz výše) , je to jen od nich pokus vylákat další peníze.

No nevím. Včera jsem vyčerpal FUP který mám asi na 600MB od vodafonu a po té byl internet nepoužitelný. Používám operu, stránky vypisovaly, že chyba serveru. Když jsem se pokusil připojit přes komunikační program, taky nic. Ani hry, které vyžadují připojení k netu kvůli reklamám nešly. Nic, mrtvo. Žádné zpomalení se nekonalo. Dokup data, nebo máš smůlu.

Bohužel zpomalí to tak, že složité stránky se nestačí načíst a hlásí to chybu. Zpomalené připojení je skutečně jenom na mail a čtení, nejlépe v telefonu, nebo tabletu a ideálně v nastavení miniopery snížit kvalitu obrázků, což se dá klidně zkousnout, jelikož se jedná o provizorku. O2 přistupovalo ke snížení rychlosti solidně. V poslední době přitvrdili. T-mobile dusí už dlouho. Je smutné, že operátoři nabízí balíčky kde je polovina k ho.. a solidní mobilní internet je silně předražený.
Z druhé strany potěší, že námi zvolení mocipání bojují o navýšení mezd. Alespoň někdo se má dobře.

Vodafone v březnu vydal nové podmínky, ve kterých se psalo, že po vyčerpání FUP se internet nezpomalí, ale rovnou zastaví, samozřejmě s cílem vydělat. Čeští uživatelé se naštěstí začali projevovat celkem hlasitě na sociálních sítích a Vodafone kupodivu od tohohle kroku ustoupil. Možná je to nějakým způsobem spojené s tím.
Když jsem ještě internet od operátora používal, tak O2 zpomalovalo na 16kb/s a to se při troše trpělivosti dalo v Opeře Mini použít. Nejlepší doby byly pár let zpátky, to jsem ten internet měl taky. Stálo to 40 korun týdně za reálně neomezený FUP, používal jsem Nokii N82 jako modem k notebooku, měsíčně proletěly gigabajty a nezpomalovali to. Potom začali zpomalovat podle limitu 37,5MB týdně a to jsem s nima skončil. Tahle porce dat by mi bývala stačila, jenže O2 mi to stopli, jak se jim chtělo. Průměrně kolem 200kB, párkrát jsem měl dokonce vypnutý mobil, na ten mi přišla SMS o aktivaci týdeního FUPu a rovnou o několik minut později informace o vyčerpání limitu- na vypnutý telefon. Volat s předplacenou SIM na infolinku nemá smysl, nikdo mě tam neposlouchá.

150 ti stačit bude.Taky záleží jaký máš mobil.telefón. Já mám třeba Iphone , mám tam vše spárované , vše mi chodí na mobil , stále jsem připojený a propojený s emailama , facebookem apod věcma a 150 mi vydrží tak 10 dní . Ale to taky stahuju aktualizace na aplikace apod.

Zalezi od toho co a jak budes prohlizet, pokud uvadis jen emaily nebo novinky atd. vetsina techto stranek je i v mobilni verzi, cili optimalizovana co se tyce objemu dat. Myslim tech 150MB by melo na tyden stacit, stahni a instaluj si do founu nejakou aplikaci k mereni toku dat a taky i jak tu nekdo psal, Opera mini je dobry pocin. Jinak co se tyce prekroceni FUP, vcera jsem tohle spachal u TMO a internet je momentalne nepouzitelny, mobilni domovska stranka google se nacita nekolik minut, no tech par dni to ozelim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru