Avatar uživatele
Brambacher

Internet v zahraničí?

Mám notebook a na něm mobilní připojení od vodafonu a jedu do chorvatska (německo,rakou­sko,slovinsko,chor­vatsko)… chci se zeptat jestli bude alespoň někde tento internet fungovat..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5046 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

spíš bych se spolehnul na internet v místní kavárně, na pokojích v hotelu, atd … wifi

datový roaming sice naši operátoři teoreticky umožňují ale ceny jsou opravdu dost zlé. Určitě si přes skype ze zahraničí takto nezavoláte protože byste denní datový limit vycucli za půl minuty.

wifi hotspoty jsou rozhodně lepší, i ty placené jsou stále o několik řádů výhodnější než datový roaming operátora … a na hledání těch zdarma dostupných se mi osvědčila aplikace WeFi (pro symbian, android, wm, iphone, …) která má dobrý přehled o nejbližších free hotspotech a navede vás k nim.

Video, How it works? http://www.you­tube.com/watch?v=tuq­gTmHSS8g&featu­re=player_embed­ded#!
Download: http://www.we­fi.com/

//

vedle toho je tu možnost pořídit na dobu dovolené prepaid sim kartu tamnějšího operátora

//

p.s. vážně by ti na dovolené internet tolik chyběl ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Miroslavst

Na tuto otázku nejspolehlivěji odpoví operátor. Nejen co se týče pokrytí signálem, ale hlavně cenou za přenesená data.
Zároveň z vlastní zkušenosti doporučuji, abyste si při rozhovoru s operátorem poznamenal datum a čas hovoru a jméno operátora. Svou otázku formulujte správně, tak aby byla jednoznačná odpověď. K tomuto ještě doporučím, abyste otázku znovu zopakoval a ujistil se, že je hovor nahráván-monitorován. Jeho odpověď zopakujte tak, aby z ní byla opět otázka, kterou vám znovu potvrdí.
Příklad: Vy-Platím v zahraničí stejnou cenu jako v tuzemsku? On-Ano, platíte stejnou cenu. Vy-Takže, pokud použiji bezdrátové připojení k internetu v zahraničí, budu platit tu samou cenu jako když jsem doma v tuzemsku? On-Ano. Vy-Je tento hovor nahráván? On-Ano.
Proč to píši tak složitě? Mě se totiž podobný případ s internetem zdarma stal a nakonec jsem měl platit něco kolem 700Kč, přestože operátor tvrdil že je to zdarma. Monitorovaný hovor mi pomohl a já nakonec nic neplatil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vecernice

V loni jsem to vyzkoušela s vodafonem a špatný,připojení se nezdařilo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek