Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetove radio vs NAS

Zdravim. Mam tento problem: Predesilam, ze jsem ve Win vzdy ignoroval jejich medialni library. Takze o nich nic nevim. Jenze jsem si poridil radio ZALIP MAA502AM. Je to FM radio, INET radio a prehrava USB a z intranet site. A taky mam NAS Synology C407e se 4x 1,5TB HDD, na kterem jsem rovnez ignoroval pokus systemu o vytvoreni struktury - Video, Hudba, Obrazky.... Vse jsem vzdy resil po svem tzn. adresarove - Filmy ciste abecedne, Muzika styl/typ/abecedne atp. Na tech 4HDD nemam zadny RAID. Jsou oznaceny: Video1, Video2, Video3 a Music4. Na Video1 zustaly mj. i prazdne adresare systemu (Video, Hudba...). A to radio jsem poridil prave kvuli prezentaci hudby a ml. slova z NASu. Jenze ten blb pracuje prave jen na tom multimedialnim library jako Win. Je schopen pracovat s library z WMP a kdyz ho v siti necham najit ten NAS tak na nem najde jen ty dedikovane adresare - Video, Hudba, Obrazky :-( A dotaz zni - lze tento system presvedcit aby pracoval i s adresarovou strukturou nebo pokud ne, lze nejakym zpusobem "oblbnout" system, aby si bral soubory i z HDD Music4? Pokud budete mit nekdo rozumne reseni muzete pisnout i na mikik@atlas.sk DIky predem za pomoc

Předmět Autor Datum
Na mail ti nikto nic neposle a pochybujem, ze niekto bude reagovat aj tu, pretoze bud som sa dnes ra…
fleg 07.11.2012 07:28
fleg
Mnoo ona ta otazka prave mela byt pro odborniky a verim, ze Ti by pochopili. I kdyz uznavam, ze poku…
Mikik 07.11.2012 11:54
Mikik
Jestli to chapu, tak si do te knihovny pridej dalsi adresare (nebo i disky). Hudba -> Vlastnosti ->…
Abox 07.11.2012 13:29
Abox
Hezka myslenka, ktera mne take napadla - jenze nejde! Protoze je to po siti. Napise to chybovou hlas…
Mikik 07.11.2012 22:24
Mikik
poterebujes aby nas podporoval UPnP (melo by byt soucasti DLNA) a router to dale zprostredkoval, tak…
ms-fiala 07.11.2012 14:36
ms-fiala
Evidentně mu UPnP funguje, když vidí v rádiu obsah z WMP library (ty defaultní složky - je to i souč…
TNT 07.11.2012 15:41
TNT
A jak jsem psal vys, myslis, ze by jiny media server nemel tu indexovaci podminku jako ma WMP? Proto…
Mikik 07.11.2012 23:27
Mikik
to popsané indexování ve WMP jsem úplně nepochopil, jestli si to dobře vše pamatuji ty aplikace PS3,…
TNT 08.11.2012 00:56
TNT
Jen kratce indexovani (taky jsem doposud neznal). Paklize jsem chtel pridat do knihovny dlasi adresa…
Mikik 08.11.2012 04:12
Mikik
tady by se dalo něco najít k tématu indexace ve windows social.technet.microsoft.com Jakou verzi WM…
TNT 08.11.2012 11:22
TNT
mám W764bit v Panelu nástrojů je schovaná volba Možnosti indexace a tam jsou nějaké volby, u sebe js…
TNT 09.11.2012 15:09
TNT
No problem je prave v tom slove LOKALNIHO. NAS je sitovy a ne lokalni a tudiz mi to nedovoli jeho in… poslední
Mikik 12.11.2012 18:20
Mikik
Máš vyzkoušené ty PS3MS a Serviio? K TV LG jsem dostal Nero, to docela blblo, tak jsem zkoušel jiné…
rokator 08.11.2012 11:47
rokator
Je zhola nemožné přes DLNA a wifi přenést HD x264 film. To by telka musela mít v sobě použitelnější…
TNT 09.11.2012 15:12
TNT
Nevím, jestli je to možné nebo ne. Já mám TV připojenou přes kabel a bez problémů přehrávám i 3D blu…
rokator 09.11.2012 15:29
rokator

Na mail ti nikto nic neposle a pochybujem, ze niekto bude reagovat aj tu, pretoze bud som sa dnes rano prebudil uplne sprosty alebo naopak si bol ty pri pisani v nejakom tranze.
Vobec totiz netusim o com pises a napisal si teda toho pomerne dost.

Mnoo ona ta otazka prave mela byt pro odborniky a verim, ze Ti by pochopili. I kdyz uznavam, ze pokud naslouchajici nechape je takrka vzdy chyba u cloveka popisujiciho. Zkusim zjednodusit (tomu jsem se vyhybal i kvuli delce). Windows si v ramci systemu vytvari knihovny medii - proto jsou nejake dopredu vytvorene adresare v Dokumentech. A tyhle mnou nazyvane media library (knihovny) pouziva jinak nez adresarove. Jako priklad mohou slouzit hloupejsi mp3 i mobily, ktere pri spojeni s PC nefungovaly jako USB mass storage, ale objevily se jako samostatne zarizeni (s trochu specialni komunikaci). O tomhle to bylo. To radio pracuje take na nejak podobnem systemu a odmita pracovat v ramci pripojeni do site s klasickymi adresari, ale pouze zrejme s dbz vytvorenou temi media library. Tot muj odhad. Zbytek viz otazka. Je to pro Vas dost srozumitelne?

Hezka myslenka, ktera mne take napadla - jenze nejde! Protoze je to po siti. Napise to chybovou hlasku, ze toto umisteni nelze zahrnout protoze neni indexovane. A indexovat ho muzu pouze pokud je nastaveni pro uziti offline. A uziti offline znamena, ze se mi vsechny soubory zkopiruji na HDD v PC. V tomto pripade skoro 500GB, 5,5tis adresaru a pres 60tis souboru. To uz si rovnou muzu pripojit dalsi HDD k PC a mit to zdvojene. Ale to uz snad ani neni drbani pres hlavu. Rozbehal jsem s NASem Popcorny, tablety s Androidy, ale tady to zacinam pochybovat. Asi ho do 14 dni vratim (proto tak specham)

Evidentně mu UPnP funguje, když vidí v rádiu obsah z WMP library (ty defaultní složky - je to i součást návodů jak zprovoznit pod wokny UPNP), jde mu o to jak tam přidá libovolnou další složku/složky a to v nastavení je - a jak to tu je už napsáno výše. Pokud by WMP nevyhovoval, lze použít jiné DLNA/UPnP media servery lze jednoduše vygooglovat je jich dost (Nero, PS3 MS, Serviio,.....). V létě jsem si hrál se streamování filmů z PC do tabletu přes DLNA, je to vesměs hrůza vyladit media server a najít odpovídající přehrávač (hlavně na video), UPNP jsem zakázal do doby než zase budu něco potřebovat streamovat jinak vše nejlépe zprovoznit přes Sambu :-D.

to popsané indexování ve WMP jsem úplně nepochopil, jestli si to dobře vše pamatuji ty aplikace PS3, Nero, Serviio po vložení složky/složek udělají indexaci, ale ne, že by vše něco kopírovaly cosi kamsi, jistě si udělají vlastní index soubor

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_UPnP_AV _media_servers

zkus ten PS3 Media Server a Serviio

na heurece jsou příspěvky k tomuto rádiu, to rádio má asi dost much

Jen kratce indexovani (taky jsem doposud neznal). Paklize jsem chtel pridat do knihovny dlasi adresar (podle rady vys) tak jsem prave narazil na tu hlasku o indexaci. Tzn. nelze pridat adresar protoze nema indexaci. No a studovanim o indexaci jsem zjistil, ze v siti lze indexovat adresar pouze s nastavenim pro praci offline. A soubory offline je zrejme jak to chapu Dropbox uvnitr site a na hlavu - proste jak zadas, ze chces soubory na siti mit i pro praci offline, tak si system vytvori nekde adresarik Offline a normalne tam natvrdo vsechno zkopiruje :-) Uz jsem nestudoval jak je to se synchronizaci. To uz mi po tomto zjisteni totiz bylo sumafuk. Zapomnel jsem mozna napsat, ze mam Win7 64bit. A nektere funkce jsou az tady :-(. Co se tyka radia, tak mu tam vytykaji nefunkcni slibovane RSS pocasi, citlive ovladani ap. Ale to vsechno se da v pohode zvladnout (das si jina RSS a dalkovy ovladac misto otocneho potaku udelaji sve). Ale, ze nemohu do archivu hudby a slova je velka prekazka! Kdyz bude chvilka vyzkousim ty Tvoje 2 prg

mám W764bit v Panelu nástrojů je schovaná volba Možnosti indexace a tam jsou nějaké volby, u sebe jsem tam viděl zindexované složky (ve WMP (asi v11) nemám problém přidat jakoukoliv složku z libovolného lokálního disku), které jsem pak následně viděl a spouštěl v tabletu.

No problem je prave v tom slove LOKALNIHO. NAS je sitovy a ne lokalni a tudiz mi to nedovoli jeho indexaci bez offline souboru - jsem tam kde jsem byl :-(. Nize se to zvrhava do reseni videa, ale me jde skutecne jen o audio. Video resim Popcornem a dokonce Power siti :-)

Máš vyzkoušené ty PS3MS a Serviio?

K TV LG jsem dostal Nero, to docela blblo, tak jsem zkoušel jiné. Na PS3MS nejsem schopen rozjet žádné titulky.

Serviio vypadá zatím úplně funkční, jde pouštět cokoli, ale trochu mám problém s uspořádáním adresářů. Nevíš o nějakém odkazu, kde by to bylo pokud možno v češtině vysvětleno?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru