Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Internetové rádio - Je legální stáhnout ze serveru píseň, a vysílat ji volně do éteru?

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je to s internetovým rádiem s licencí Creative Commons. (creativecommons.org)
Samozřejmě vím, co internetové rádio obnáší, taktéž jak je to s licencí OSA.

Jelikož si OSA účtuje velkou sumu za licence, mám v úmyslu vytvořit internetové rádio, které by vysílalo písničky, které jsou licencovány pod organizací Creative Commons. Konkrétně se zaměřím na server Jamendo.com. Ten umožňuje volně stahovat písničky a šířit je. Ale jak je to vlastně s tím šířením? Je legální stáhnout z tohoto serveru píseň, a vysílat ji volně do éteru?

Děkuji za odpověď. :-)
Změna předmětu, původně: Internetové rádio (Kráťa)

Předmět Autor Datum
nieje,server umožňuje sťahovať legálne výtvory iných,ale len pre osobnú potrebu na ďalšie šírenie je…
audax 08.11.2011 07:33
audax
Riesenie pre teba je skor toto: www.myradiocast.com poslední
fleg 08.11.2011 13:14
fleg

nieje,server umožňuje sťahovať legálne výtvory iných,ale len pre osobnú potrebu na ďalšie šírenie je potrebné povolenie vlastníka autorských práv k daným pesničkám,jamendo a diela ktoré sú na ňom uploadované neumožňuje ďalšie šírenie stiahnutých cudzích vecí bez povolenia tých,ktorí to tam uploadovali,na to treba mať ich doložitelný súhlas,jamendo umožňuje len bezplatný download a upload,nie bezplatné alebo volné ďalšie šírenie diel iných bez ich výslovného súhlasu,má to v podmienkach hneď na úvodnej stránke...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru