Předmět Autor Datum
zkus kouknout ještě na ZTE Blade kolega si ho koupil a celkem se zalíbil i mne :)
tomas.kulhanek 30.08.2011 15:08
tomas.kulhanek
Ani jeden. Nemají výsuvnou QWERTY.
Moas 30.08.2011 15:10
Moas
To už dneska není většinový požadavek. Kdo má telefon vyloženě na práci a píše každý den mnoho textu…
shark.jd 30.08.2011 16:12
shark.jd
že to na hardw. klávesnici nemá je ale jasné A o to mi jde. Telefon si nekupuju pro to, abych byl k…
Moas 30.08.2011 16:48
Moas
To fakt je vysuvacia klavesnica lepsia jak displayova klavesnica na samsungu? Mas obe a porovnaval s…
MM.. 30.08.2011 16:58
MM..
2-3 klávesy za vteřinu? Bohužel, to je ta limitace že musíš neustále sledovat obrazovku, necítíš ani…
Potkan007 30.08.2011 17:06
Potkan007
Ta N900 klavesnica vyzera byt celkom dobra, su to na pocit nejake gumene klavesy, alebo umelohmotne…
MM.. 30.08.2011 17:19
MM..
Jsou z tvrdého plastu. Musím na ně tlačit, jako na notebooku se na tom nepíše, tuhostí je to asi tak…
Potkan007 30.08.2011 17:26
Potkan007
Ze by Motorola Droid 3? http://www.androidauthority.com/qwerty-dream-phone -the-dual-core-motorola-d… poslední
MM.. 30.08.2011 17:29
MM..
Bohužel, tahle móda mě taky vytáčí. Sice napíšu doslova několik SMS měsíčně, ale velmi často přispív…
Potkan007 30.08.2011 17:00
Potkan007
Iphone má prťavej displej, to může vymyslet jenom američan 3.5" s tak velkým rozlišením. Za ty prach…
shark.jd 30.08.2011 16:02
shark.jd

To už dneska není většinový požadavek. Kdo má telefon vyloženě na práci a píše každý den mnoho textu, tak to chápu a vyplatí se to. Kdo používá telefon na prohlížení internetu a napsání pár sms či mailů, tak je to zbytečné. Dnešní virtuální klávesnice na těchto velkých telefonech jsou již dost dobré na psaní (že to na hardw. klávesnici nemá je ale jasné).

To fakt je vysuvacia klavesnica lepsia jak displayova klavesnica na samsungu? Mas obe a porovnaval si to? Ja som sice nemal mobil s vysuvacou qwerty, ale mam galaxy S a pise sa na tom dost pohodlne a rychlo. Akurat ta klavesnica zabere vyse pol displaya tak clovek niekedy ani nevidi co pise :D
Napr. mne pridu totalne nepohodlne nejake male tvrde tlacitka, su tie vysuvacie klavesy s lahkym chodom jak PC klavesnica? ALebo su to male tvrde tlacitka jak u starych mobilov ze to je problem aj stlacit? Vies doporucit nejaky s vysuvacou klavesnicou ktory ma klavesy nejake "pohodlne" stlacitelne aby sa dalo pisat fakt rychlo? Aj by som nejaky s extra klavesnicou skusil ako dalsi mobil, ak by ta klavesnia bola fakt dobra. Na samsungu na displayi viem pisat aj vyse 2-3 pismena / sekundu, da sa to s vysuvacou?

2-3 klávesy za vteřinu? Bohužel, to je ta limitace že musíš neustále sledovat obrazovku, necítíš ani co mačkáš. S N900 píšu téměř poslepu, rozhodně rychleji, pohodlněji a to na ubohých 3 řádcích.
Nevím co si mám představit pod pohodlně stlačitelnou klávesou, ale po roce už píšu poslepu rychlostí téměř jako na počítači.

Ta N900 klavesnica vyzera byt celkom dobra, su to na pocit nejake gumene klavesy, alebo umelohmotne ze musis mackat silou, alebo idu stlacit lahko jak na notebooku?

Samozrejme ze s display klavesnicou musis sledovat co pises, ale kedze to reaguje uz na jemny dotyk je to pohodlne v tom, ze nemusis vyvijat ziaden tlak na klavesy. Na samsungu ta klavesa ktoru zmacknes sa jej na okamzik zmeni pozadie klavesy na inu farbou takze dost zretelne vidis co si zmackol. A ked sa ti zdaju klavesy male mozes si to otocit na sirku vtedy je klavesnica skoro cez cely display, ale vidis len jeden (alebo len niekolko) riadok textu ktory pises :D Nevyhoda u samsung klavesnice ze jediny symbol je bodka a pre dalsie symboly napr. ciarku to musis prepinat furt hore dole na symbolovu klavesnicu. Pouzit sa to ale da, aj ked to neni uplne idealne. Samozrejme neda sa to pouzit na pisanie knihy :)

P.S. ale ta N900 vypada byt fakt dobra. Nieco podobne ale moderne s modernym HW a OS by som aj kupil. Dufam ze raz take daco bude :)

Jsou z tvrdého plastu. Musím na ně tlačit, jako na notebooku se na tom nepíše, tuhostí je to asi tak mezi notebokem a běžným mobilem. Klávesa se dá stlačit jen o trochu, každé zmáčknutí je doprovázené secvaknutím (jako to bývá u mobilů s klávesnicí). Chce si to vyzkoušet.

Bohužel, tahle móda mě taky vytáčí. Sice napíšu doslova několik SMS měsíčně, ale velmi často přispívám z mobilu na fóra cestou v MHD. Teď mám telefon s QWERTZ, ale až nebude jednoho dne dostačovat a budu muset koupit něco nového, tak vůbec netuším co vybírat. Telefony s Androidem a klávesnicí by se daly spočítat na jedné ruce (o tom, že "nejrychlejší" z nich je několik generací pozadu raději mlčím). WP7 bych neměl odvahu, můj oblíbený Symbian jde boužel do kytek a vyšachoval jsem všechny rozšířené systémy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru