Předmět Autor Datum
To seš mentálně neschopný najít to na googlu? http://www.google.cz/search?hl=cs&source=hp&q=Irfa n+…
marekdrtic 26.09.2009 16:39
marekdrtic
Ani se nemusí hledat. Stačí navštívit domovskou stránku programu, nebo její českou download.php
Kráťa 26.09.2009 16:45
Kráťa
udivuje ma, ze niekto potrebuje cestinu na tak banalny program.
shiro 26.09.2009 17:22
shiro
nekteří lidé neumí anglicky ani slovo a navíc se bojí na něco kliknout.. pak potřebují češtinu :-) m…
rychlik91 26.09.2009 19:19
rychlik91
Nemusí ani vědět jak a co a kde hledat. Může mít počítač první den a se vším úsilím našel (nebo to n…
Kráťa 27.09.2009 01:37
Kráťa
Fajn přístup, každej nějak začínal, ale pokud by to nebyl tento případ, čeština je opravdu přímo na…
veckoo 27.09.2009 08:56
veckoo
Kráťo, nemáš nic jiného než pravdu. Já si osobně víc než hodně vážím zdejších machrů, a někdy jim st… poslední
gambáč 27.09.2009 10:05
gambáč

Nemusí ani vědět jak a co a kde hledat. Může mít počítač první den a se vším úsilím našel (nebo to našel jeho kámoš co má počítač 3 dny) a zadal dotaz v této poradně, což bylo na 2 hodiny.
Umím si to živě představit. Hlavně po dnešním zážitku, kdy u mě byl kamarád, kterému je 50 let, počítač viděl pouze v americkém filmu a že prý chce naučit internet (asi tak za hodinu), aby mohl chodit do knihovny, kde je zadarmiko a uměl to.
Když pak držel myš obouruč a klikal vytrčeným ukazovákem z půl metru, šel jsem raději na cígo a při tom si vzpomněl, jak jsem poprvé v životě seděl u Windows (3.1), naotevíral asi 50 oken, mé dělo 386 zamrzlo a já volal souseda, co měl počítač v práci (vedle v kanclu ho měla jejich účetní). :-)

Kráťo, nemáš nic jiného než pravdu.
Já si osobně víc než hodně vážím zdejších machrů, a někdy jim strašně závidím, ale už jsem to tady podotknul před pár lety - někdy by skutečně neškodilo, ohlédnout se za vlastními začátky.
A právě zkušenosti, jednotlivých rádců, by měly přispět k tomu, aby dokázali rozlišovat, mezi otázkami těch, kteří jsou v koncích, a naprostých lemplů, kteří nejenom že neumí používat vlastní hlavu, ale navíc jsou ještě naprosto nevychovaní.
Začínal jsem hodně pozdě, rady a návody jsem lovil z různých časopisů, a knížek,a ze staré dobré poradny na Zive, než se díky novému "vedení", zvrhla v žumpu.
Dodnes vím, že nic nevím - oproti zdejším machrům - ale otázky, jaký TV, jakou Mp3, jaká sluchátka, mě zvedají ze židle, protože v 95% případů mě připadá, že někdo má PC, a Net na 2 věci. A že prostý vyhledávač, nebo nedej přírodo "gůůgl" je něco sprostého, a pro většinu dnešních puberťáků, používání těchto dvou + hlava, je naprosté sci-fi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru