Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace soklu - nerovny zaklad vylity bez bedneni - novostavba

Resim jak nelepe provest u rozest. novostavby izolace soklu, kdyz se na to nemyslelo pri zakladech. Zaklad je v zemi vylity rovnou do ryhy od bagru, tj. ze stran je nerovny. nad tim je ztracene bedneni 25cm a pak 10cm zaklad desky nasledne hydroizolace. Pocitam, ze uroven terenu bude cca 10-15cm pod hydro. Izolaci soklu bych rad provedl svisle a to poradne tj do 80cm. Jak to udelat? Vystrikat dutiny za izol deskami penou, jakou? Tam ale zase bojim toho ze jednotlive desky spolu nebudou licovat, protoze nerovnosti budou ruzne... Navic predpokladam, ze pri tomto zpusobu vyjde izolace dale do prostoru nez by mela a nebude sedet s izolaci fasady (tam mne napada jedine udelat tam vodorovny zub a po ztracenem bedneni to muze byt uz vpohode nahoru). Dalsi metoda co mne napada je cele to nastrika PUR ale to se nedoplatim... Dik za jakykoliv pouzitelny napad.

Předmět Autor Datum
Já bych to viděl na sbíječku, několik ostrých špiců a pikovat a pikovat.. inu za hloupost se platí.
sHpy00n 10.06.2012 18:58
sHpy00n
No ona to nebyla hloupost moje:-( - jdu to koupit jako rozestavene. S tou zbijeckou je to alternativ…
ZdenekH 11.06.2012 12:10
ZdenekH
Ajaj. Takže spíše průvodní nepříjemnost spojená s koupí.. Pořád ale bude opikování tou nejlepší, i k…
sHpy00n 11.06.2012 13:31
sHpy00n
Na jiném webu máte více odpovědí...
milan.cukrar 11.06.2012 21:36
milan.cukrar
No nejake moudra mam (vytvarovat izolaci podle steny, udelat to vodorovnou izolaci pod chodnickem),… poslední
ZdenekH 12.06.2012 08:11
ZdenekH

No nejake moudra mam (vytvarovat izolaci podle steny, udelat to vodorovnou izolaci pod chodnickem), ale porad si rikam ze by to melo jit jeste lepe. napr mne napada 1. ze bych svislou izolaci dal kus od zdi (nekolik cm), tak aby nevadily nerovnosti zakaladu (nebo bych odstranil jen ty nejvetsi) a necim tu dutinu vystrikal - ale cim aby to melo dostaecnou pevnost a nepracovalo to pote co na to bude tlacit ze strany hlina. 2. 20-25cm pod urovni terenu bude stena rovna (ztracene bedneni) tak tam dat klasickou izolaci a nize pod tim to necim vystrikat (existuje nejaka levnejsi a pro tento ucel pouzitelna varianta nez PUR, kterou bych zvladl bez specializovane firmy???)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru