Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem JAVA - Transformace obrázku

Ahoj, potřeboval bych poradit. Už se tomu věnuji docela dlouhou dobu, a stále jsem to nevyřešil. Mam satelitní snímky planety, a vím o nich: jsou 800*800pixelu, satelit fotil ze vzdálenosti 2000km a pod úhlem 76 stupnu, a dále vím zeměpisné souřadnice jeho středu. A já potřebuji tento snímek upravit jakože na válcovou projekci. Tím pádem musím projít každý pixel a upravit ho(aby se roztahoval, nebo zužoval, podle umístění na planetě). Našel jsem si spoustu vzorečků, ale ty jsem nedokázal adekvátně zpracovat. Transformaci provádím v Javě. Poradil by jste mi někdo tedy, jak udělat úpravu toho snímku? Děkuji

Změna předmětu, původně: Transformace obrázku (host)

Předmět Autor Datum
Našel jsem si spoustu vzorečků, ale ty jsem nedokázal adekvátně zpracovat. a co cakas od nas? Budes…
MM.. 28.03.2014 12:49
MM..
Ano, překvapivě vyšší programováno je o dost brutální matematice. Viděl jsem na Katedře informatiky… poslední
JR_Ewing 28.03.2014 13:32
JR_Ewing

Našel jsem si spoustu vzorečků, ale ty jsem nedokázal adekvátně zpracovat.

a co cakas od nas? Budes si ich musiet dokazat spracovat, je to obycajna geometria.
Na zmenu mierky medzi pixelmi asi bude najlepsi bicubic alebo lanczos.

P.S. ten prepocet x a y je vpodstate jadro toho problemu, az tu zmenu matematicky vyjadris, tak mas defakto hotovo, nakodovat to potom zvladne aj opica.

Ano, překvapivě vyšší programováno je o dost brutální matematice. Viděl jsem na Katedře informatiky FEL - ČVUT nejaké ukázky z projektů a byla tam například dopravní kamera - kameru zezhora namířená na parabolické zrcadlo, která mohla snímat 360° najednou. No a řešil se tam přepočet do rovinného obrazu v reálném čase. Všechno je matematika :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru