Avatar uživatele
anonym

JE v ČR i ve světě rozšířen móres „bohatým dávat a chudým brát“?

Zajímalo by mě, jestli je v ČR nebo i kdekoliv ve světě rozšířen móres ve stylu „bohatým dávat a chudým brát a nic nedávat“. Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Tw!st před 2348 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Tw!st

Odpoveď byla označena jako užitečná

U některých lidí tento komunistický zvyk přetrvává. Každopádně s těmito slovy nesouhlasím. Bohatí jsou bohatí většinou svoji pílí a prací, chudí jsou chudí protože jediné co jsou s tím schopni udělat si na to stěžovat a závistivě pomlouvat ty, kteří jsou na tom lépe. Nedává my smysl, že by někdo měl brát těm, co ze své vlastní vůle více pracují a dávat to těm, co sedí doma, žerou rohlíky a čumí na okresní přebor.
(Nemám tímto na mysli ty chudé. kteří jsou chudými jiným vlivem než leností nebo psychickým komplexem- postižení, nebo v nějaké komplikované životní situaci)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Ne, v ČR není rozšířen žádný „morez“.
[Morez je obec (oblast) ve francouzském departmánu Jura.
https://de.wi­kipedia.org/wi­ki/Morez ]

Možná se ptáte na zvyk?
Zvyk brát chudým a dávat bohatým existuje i v ČR,
zvýraznil se za Topolánkovy a Nečasovy vlády.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

No jasně. V kapitalismu je to zcela samozřejmé. Bohatší jsou bohatší a chudí chudší. Ono to platí pro všechny , jenom tomu stále hodně lidí nechce věřit. Hlavně že můžou cestovat, ale že nebudou mít kde bydlet, to jim ještě nedošlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zní to logicky, aby chudí mohli být chudí musí být logicky tok peněz nastaven více směrem od nich k těm bohatým. Ať už z toho důvodu že si sami neumí nic obstarat ani vyrobit nebo proto že snáz naletí na finanční podvody (do kterých řadím i takové věci jako loterie, pojistky, půjčky, …). Kdyby tomu bylo opačně, pak by chudí ke kterým vede tok peněz nezůstali chudými dlouho a vlastně by se jen potvrdil opačný směr jako normální stav…

V principu ale na tom není nic špatného, chudoba je ve svobodném světě jen přirozený důsledek svých vlastních nevyužitých příležitostí, někdy důsledkem své vlastní neschopnosti něco dělat (notorická lenost, často maskovaná prokrastinací), každý má stejnou šanci. Ne každý ji chce využit, je ale nefér si potom chodit stěžovat že pečení holuby nelítaji do úst samy od sebe.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek