Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno JPG + AVI + JPG převést do DVD

Nikdy jsem se o video na PC moc nezajímal a teď se mi to vrací deficitem potřebných znalostí. Umím vytvořit z obrázků JPG presentaci DVD, umím převést AVI na MPEG nebo DVD, ale nedokážu OBOJÍ najednou. Chci zdokumentovat nadcházející významnou rodinou událost, .... a následně vyrobit DVD. Moje představa je taková, že z nafocených fotek (jpg) a natočených videí (z foťáku .. AVI) bych vytvořil "NĚCO" doplněné hudbou (*.wav), event. mluveným slovem(*.wav) a to "NĚCO" bych chtěl dokázat vypálit na DVD.
Potřebuji poradit, jestli mé požadavky jsou splnitelné běžně dostupnými nástroji a hlavně .... pokud ano, tak alespoň naznačit, kterými.
Dnes už se sem určitě nevrátím a zítra zase spíše až k večeru ..... může být, že se utrhnu i zítra v práci, ale ..... TÍM chci říct, aby se event. někdo necítil dotčený, že neodpovídám.

Předmět Autor Datum
Obojí umí každý soft na upravu videa (např. Sony Vegas), nebo speciální soft (např. proshow). Problé…
ivkud 05.03.2007 00:07
ivkud
A jéje -.... to jsme moc nepokročili, ale přičítám to svému ne moc sťastně formulovanému obecnému po…
StanB 05.03.2007 20:37
StanB
tady jsem nasel jeden Img2Avi nezkouseno
kmochna 05.03.2007 20:52
kmochna
díky za reakci, ale ten sw se tváří, že nepodporuje JPG, přestože na slunečnici tvrdí opak :-(
StanB 05.03.2007 21:09
StanB
tak dame dalsi http://www.stahuj.cz/grafika_a_design/spravafotogra fii/image-to-avi/
kmochna 05.03.2007 21:14
kmochna
Ano, ano, .......díky, po sběžném odzkoušení konstatuji, že s tímhle sw se už dá pracovat. Ještě jed…
StanB 05.03.2007 21:54
StanB
nemas zac :-) zadal jsem do strejdy gugla image to avi a vylezlo tuto :))
kmochna 05.03.2007 21:58
kmochna
Tak vidíš, problém je v zadání klíčového výrazu. Já jsem zadal strejdovi jpg to avi a nevylezlo nic…
StanB 05.03.2007 22:22
StanB
nz dobrou noc :)
kmochna 05.03.2007 22:35
kmochna
V čem je problém ? Každý editační program pro video umí z vložených JPG uděla video sekvenci a tu sp…
ivkud 05.03.2007 21:29
ivkud
Píšeš mi to už podruhé a tak musím odpovědět. Začnu tím, že už v původním dotazu jsem se svěřil, že…
StanB 05.03.2007 22:17
StanB
Omlouvám se. Nechtěl jsem nikoho poučovat, ani se nikoho dotknout. Sám vím, jak jsou začátky těžké.…
ivkud 06.03.2007 14:11
ivkud
Jenom úvodem .... rozhodně jsem se necítil nějak dotčený nebo nadbytečně poučovaný a snažil jsem se… poslední
StanB 06.03.2007 21:12
StanB

A jéje -.... to jsme moc nepokročili, ale přičítám to svému ne moc sťastně formulovanému obecnému popsání problému.:-/ Dnes už vím, že toho většinu skutečně umí každý sw na úpravu videa (Nero Vision, Ulead Video Studio apod.), ale PRÁVÉ JEN z video sekvencí sestavit požadovaný film včetně efektů a TEN následně vytvořit (vypálit) jako video DVD.
Takže můj problém je nyní zredukován na možnost vytvoření videosekvence (např. AVI)z jednotlivých obrázků JPG. Existuje spousta sw na vytvoření *.scr nebo *.exe presentací, ale nevím, JAK (pokud to vůbec jde) tyhle převést na použitelnou videosekvenci. A nebo rezignovat na mix fotek a videa a vytvořit DVD pouze z JPG fotek, ale to vidím zatím jako nouzové řešení.
Jinak z Canon PowerShot A85 leze skutečně AVI v rozlišení 640x480.

Ano, ano, .......díky, po sběžném odzkoušení konstatuji, že s tímhle sw se už dá pracovat. Ještě jednou díky a zároveň se trochu stydím, že většinou hledám přes google všude možně a na české servery studna.cz a stahuj.cz nějak zapomínám a ..... přitom nakonec uspěji obvykle právě tam .... jako dnes s tvojí pomocí.

V čem je problém ? Každý editační program pro video umí z vložených JPG uděla video sekvenci a tu spojit s videem z Foto. Problem je ale v tom, video z foto je mov, které se musí převést na avi a zde dojde ke značné ztrátě kvality. Taková práce má podle mého názoru význam jen archivační (mít to na jednom mediu)

Píšeš mi to už podruhé a tak musím odpovědět. Začnu tím, že už v původním dotazu jsem se svěřil, že zpracováním videa jsem se nikdy moc nezabýval a teď to chci na poslední cvíli dohnat (bude to jedna z možností jak vytvořit a zachovat presentaci svatby mé dcery).
Píšeš, že video sekvenci z JPG umí každý sw na zpracování videa ... :-|. Buďto jsem mimořádně tupý a neschopný a nebo to není tak jednoduché, ale já jsem tu možnost vytvořit AVI z JPG nenašel ve VirtuaDubMod, Ulead PhotoEditor, Nero Vision a .... to jsou snad všechno sofistikované sw na zpracování videa :.(.
Můj Canon A85 ukládá po stažení video na disk s příponou AVI, .... co je to ve skutečnosti .. jestli plnohodnotné AVI nebo něco jiného nevím, páč tomu nerozumím. Účel ale je vytvořit jakýsi dokument o průběhu události, s kvalitou samozřejmě co možná nejlepší, ale to není kritické. Vždyť se může udělat i prezentace pouze s fotek s plným rozlišením apod.
Myslím že tip co mi poslal/a "kmochna" můj požadavek zcela vyřešil.

Omlouvám se. Nechtěl jsem nikoho poučovat, ani se nikoho dotknout. Sám vím, jak jsou začátky těžké. Ale ono to není skutečně složité. Nemusí mít člověk žádný sofistikovaný software na tvorbu videa. Docela dobře to jde i v tolik odmítaném Movie Maker. Ukázku jsem uložil na eDisk (http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/45245/Ukazka.wmv_ 1.8MB.html).

Pokud jde o video z Fotoaparátu, tak to se obáván, že to klasické avi není a hlavne, že to nepůjde bez ztráty kvality "přilinkovat" k fotkám např. s 5 Mb rozlišením.

Jenom úvodem .... rozhodně jsem se necítil nějak dotčený nebo nadbytečně poučovaný a snažil jsem se ten svůj příspěvek i takhle koncipovat, ALE nakonec se stejně ukázalo, že máš pravdu:-), donutils mě přemýšlet a hledat a nakonec jsem objevil český návod na tvorbu DVD v Nero Vision a VONO to tam z těch obrázků vytvořit skutečně jde ... včetně přechodů a efektů.
Akorát to bylo tak nějak "skryté" .. daly se přidávat video soubory a... byla tam taky volba vytvořit presentaci ... no a já jsem si nedokázal odvodit, že se mi nabízí vytvoření presentace z obrázků a její přidání do tvořeného videa :.(
V každém případě jsem i díky tobě o pořádný kus dál, ... zkusil jsem vytvořit takové zkušební DVD z fotek a foto_videa a celkem jsem zjistil, že to i půjde. Teď už jen hledat jak vylepšit kvalitu , menu a pod., ale to už bude jen PC rutina.
Nechtěl bych, aby sis myslel, že začátečník, kterému museli pomoci z "DVD plínek" se dnes chce tvářit jako suverén a mluví o PC rutině, to v žádném případě ne. Jsem ale zřejmě typickým představitelem syndromu "zaručeného vývoje", to jest člověka, který nikdy nic nevymyslí, protože nedokáže hledat déle než je podle jeho názoru nutné, ale když už je tam kde chtěl být, tak tomu věnuje maximum pro co nejlepší výsledek.
Takže AHOJ .......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru