Avatar uživatele
Angi-Shy

Jak Facebooku nahlásit osobu, která mě obtěžuje skrze nové falešné účty pokaždé, když ten poslední zablokuji?

Na FB mě obtěžuje jedna osoba, kterou když zablokuji, vytvoří si hned nový profil nebo použije jeden ze svých vedlejších profilů, skrze které mě dále obtěžuje a mě už unavuje toho člověka donekonečna blokovat stále na jiném a jiném účtu. Profily nahlašuji jako falešné, ale FB s těmito hlášeními v mnoha případech nic nedělá! Ráda bych je kontaktovala přímo emailem nebo nějakým formulářem, kde bych problém více rozepsala, ale nic z toho najít nemohu… v nápovědě nic specifického není, v radách na jiných fórech také ne.. existuje vůbec nějaký způsob, jak je o tomto informovat?

Rokio-blokování bez odpovědi agrese neni, není pravidlo že ho musím informovat o tom že bude bokovanej že? Ale ano, napsala jsem tomu člověkovi že na jeho kecy zvědavá nejsem a že ho blokuju a přesto dál otravuje. Zatím napsal z dalších dvou účtů.. netušila jsem že se v tomto případě dá jednat o stalking? Je to spíš tak že danná osoba nesouhlasí s mým názorem a tím jak dělám některé věci a má neustále nutkání mě obtěžovat, psát jak to má být, nadávat mě i mé rodině (naštěstí rodinu nekontaktuje) atd, to nevím jestli pod stalking spadá..

kapitán-ani nevíš jak ráda bych, na fb jsem byla celkem donucená být, jelikož přes FB zařizuji práci s lidmi a je to jednodušší než přes telefon a něteří lidi ani přes telefon tento druh práce řešit nechtějí.. před asi 4 lety jsem FB sice měla ale vubec na něj nelezla, dokud jsem nepřišla právě k oné práci – grafika, focení, web design, prostě věci, které se přes internet musí dělat a fb má většina zájemců a hlavně i člověk, se kterým spolupracuji nejvíce a ta přes telefon odmítá komunikaci, takže bohužel fb mít musím, jinak souhlasím že fb je hovadina.

orestez-určitá skupina lidí z níž několik mě obtěžuje, ty jednoduše zablokuji, ale pár z nich má tolik času si stále zakládat nové a nové profily a obtěžovat dál, jsou to lidé z jednoho druhu chovných stanic, kterým se jednoduše nelíbí mé názory a mé činy, které naopak další polovina lidí podporuje a nemá s tím problém, ale tito lidé z chovných stanic, kterým je předpokládám kolem 15 let (už jenom proto, že uboze urážejí i mou rodinu a dělají mnohá dětinská gesta) holt neví asi jak jinak se zabavit, než mě obtěžovat a myslet si že tím něco změní. Varovala jsem je, že pokud mě budou obtěžovt dál, budu to řešit přes policii…nevím, jestli si tuto zprávu mezi sebou ve svých FB skupinkách také předali, ale určitě ano, přesto je tu stále jedna osoba, co mě dál obtěžuje a čekám, kdy se ozve i jedna z předešlých let, která to dotáhla i tak daleko že odkudsi získala telefonní číslo na mou matku a obtěžovala jí přes telefon. Té jsem také pohrozila policií a už se rok neozvala, tak čekám, až se i kní dostanou tito chovatelé a jestli se i tato osoba znovu ozve. Fakt nemají daleko k tomu že se vykašlu na hledání způsobu jak nahlásit falešný kontakt, ale rovnou kontaktuji policii.
A jak jsem zmínila již výše, FB bohužel potřebuji, nejradši bych se na FB vykašlala, ale bohužel přes něj řeším počítačovou práci.
Obtěžující zprávy mám uložené když bude třeba, jako celkem dobrý důkaz pro policii. Některé jejich zprávy úmyslně i nascreenuju a na FB zveřejním, abych varovala normální lidi.. Hned poté se mi začali ozývat další lidé, kteří mají s těmito chovateli naprosto stejnou zkušenost, tak nakonec z toho bude třeba i hromadná žaloba..
A bohužel, podporuji FB pravidlo používat jen pravé jméno, takže by mě opět našli a navíc nahlásili za falešné jméno, nový účet bych pak měla blokovaný a musela čekat měsíc na adminy, než se milostivě podívají na fotku mé občanky aby mi profil opět zprovoznili.. Navíc nemohu opustit můj profil jelikož přes něj mě právě vyhledávají lidé, kteří se o mou práci zajímají, nechci také stěhovat všechny mé fotky, psané a sdílené příspěvky a rozhodně se nehodlám stahovat kvůli blbcům, kteří mě takto obtěžují…to je jako kdyby se člověk rozhodl přestěhovat jenom proto, že jim někdo neustále volá na pevnou linku…
jinak seznam přátel mám dávno skrytý ale to spíš kvůli scammerům a tak.
Takže po shrnutí, zatím to řeším jen nahlášením onoho člověka a falešných účtů,pokud se mi podaří zjistit kde je kontaktovat… pokud budou otravovat dál, jdu na policii no :/

Zajímavá 0 před 2435 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Rokio

A napsala si mu, že si nepřeješ dostávat od něj zprávy? Před tím, než někoho zablokuješ, bys danou osobu sama měla upozornit, že zprávy od něj nechceš dostávat a ne ho hned blokovat, protože jinak je to projev agrese.

Pokud tě i přesto dále kontaktuje, můžeš podat trestní oznámení pro stalking, pokud je to opravdu ve velké míře.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
orestez

Kdo je obtěžující osoba? Kamarádka. Nic nemaž ale zkus obtěžující zprávy, které jsou bolestným emocionálním výlevem zkopírovat i s časovým razítkem do své časově osy. Například s titulkem „Osoba píše a teď se podržte:“. … .

Přehodnoť svůj vztah, důvěru k těmto veřejným sociálním sítím. Nestačí SMS, MMS, e-mail?

Když ne, tak si vytvoř další účet, s názvem třeba Shilla Potme a tento by měl být hlavní.
Od původního profilu fb odebrat email a vyměnit ho. Svůj email pak přiřadit k novému profilu, který může nést jméno Zita Dnenikovna, ale nepoužít nikdy známou přezdívku.

Pak své známé upozornit na změnu. Následně na starém účtu skrýt a odebrat veškeré své známé. Protože i jeden špatný člověk bude škodit i těm, které uvidí jako přátele.

Fb má unikum, že se dá zjistit koho má v přátelích, stačí poslat žádost o přátelství.

Na původní účet se potom zbytečně nepřihlašovat.
Nebuď na sociálních sítích jako ryba. Rybář řekne hele, zde jsou kapři, tam karasi. Nebuď tam sama za sebe, chraň se. Koho budeš chtít najít, najdeš.

Na původním účtu bych potom změnil postupně celý obsah. Odebrat všechny známé, přibrat tam pár afrických inženýrů a dát tam úplně jiné fotky z dovolené: hory.zip z uloz.to, je jen návod.

Možností bych dal více, ale každý tamní účet vyžaduje telefonní ověření přes SMS?
Vytvořit množství účtů stejného jména, aby v pachatelce vznikl zmatek.

Jenže nová SIM stojí 200,– a co to zkusit ověření poslat do veřejné budky?

Vše co je na internetu, je dáno do světa a nelze skrýt.

Požádat své známé na fb o zrušení přístupu Facebooku k jejich emailovým kontaktům a změnu přístupových hesel k nim.

Protože stačí 1 osůbka se špatným zabezpečením a jiní získají informace o e-mailech, tedy o adresách.

Tak to vidíš jak to v reálu je.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Doporučuji dál blokovat každý účet který jednoduše nechcete mít ve svém, říkejme tomu „kruhu pohody“ 🙂 věřte mi že pro stalkera je mnohem komplikovanější založit si další falešný účet než pro vás ho znovu jediným klepnutím navždy zablokovat. Máte výhodu, když v blokování setrváte tak pracné zakládání nových účtů dotyčného jednoduše omrzí.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman Gabor

Hezky den.
Žádost. Vážený fejzbuk obracím se k VAM o pomoc. Důvodem je že bych chtěl nahlásit člověka který me neustále obtěžuje a vydává se za můj profil. Mám na fejzbuku svoji stránku skupinu roman a jeho rotwici a dany člověk jménem zdenek korab se vydává za můj profil kterého vůbec neznám a vydává se tím že je správce moji skupiny neustále me bezdůvodně nahlasuje a obtěžuje a vy mi neustále omezujete davad svoje příspěvky do mich skupin já sem dal dnes na toho člověka trestní stíhání proto vás žádám abyste odstranily tohoto člověka jménem zdenek korab který me neustále obtěžuje děkuji gabor roman

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Zabývám se nejen sociálními sítěmi ale internetem obecně profesionálně a naivním radám typu „zruš facebook, stačí email“ se musím jen pousmát. Vždyť to nedává žádný smysl. Přes Email by bylo stalkování mnohem jenodušší než přes facebook kde se mu můžete pomocí blokování účinně bránit. Na email vám může stalker posílat zprávy z různých smyšlených adres aniž by tyto vůbec existovaly, to protokoly emailu skutečně umožňují. Schránka blablabla@nikde.cz vůbec nemusí existoval ale poslat z ní email jde přesto velmi jednoduše, to je pravý ráj pro stalkery.

před 2434 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek