Avatar uživatele
thomasss

Jak a čím přemalovat staré tapety v bytě, aby se nemusely škrábat a štukovat?

Tapety jsou staré asi 30 let budeme tam v pronájmu takže co nejrychleji a nejlevněji předelat děkuji za rady porady

Vložená neotázka
Jak a čím přamalovat staré tapety v bytě , aby se nemusel škrábat a štukovat

Zajímavá 0 před 2705 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
OutcastR

Předpokládám, že jde o tapety papírové. Obecně přemalování tapet rozhodně nedoporučuji. Při troše šikovnosti (a taky štěstí – záleží na tom, jestli je nějaké prase nelepilo nevhodným lepidlem) se téměř vždy dají relativně snadno strhnout, a preštukování není nutné.
Jestli tapety dobře drží (o čemž po takové době silně pochybuji), lze je přemalovat zcela normálně. Nejlevnější a nejrychlejší je asi malířským válečkem a bílým Primalexem Standard, ale Standard má dost nízký stupeň bělosti, takže doporučuju Primalex Plus (Primalex, ne nepovedené imitace typu Malíř Plus), a jestli je v bytě nedostatek přirozeného světla, tak Primalex Polar (a naopak, pokud se jedná o světlý byt, tak určitě ne Polar)
Jen je potřeba malovat relativně rychle, a nevracet se válečkem vícekrát než 2–3× na stejné místo – v takovém případě hrozí, že se tapeta odlepí, a nabalí na váleček, nebo zůstane po zaschnutí „odfouknutá“.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Pokud to aspoň trochu jde, přikláněl bych se ke stržení, Je fakt že tím zabijete aspoň den (pokud nejste extrémně šikovní) , ale pak už byste s tím neměli mít potíže. Pokud tam někdo neaplikoval nějakou extrémní zvrhlost, mělo by to pak jít normálně jen začistit-zarovnat (škrábnout špachtlí, či nějakou vytrženou hmoždinku zasádrovat) a natřít. Jestli je tam těch tapet víc na sobě a starých asi to časem bude dělat potíže, když to tam necháte. A jestli jste stěhovali nábytek a někdo se mu při tapetování vyhýbal (jako jsme měli v bytě my) bude to pořád vidět a nakonec ty tapety stejně strhnete.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Většinou lze tapety bez problémů přemalovat, pokud dobře drží (neodchlipují se apod.). jsou dvě možnosti kdy, by mohly vznikat problémy:1) u omyvatelných tapet, které jsou nesavé – barva se k nim špatně ukotvuje 2) existuje možnost, že voda obsažená v malířské barvě při silnělším namočení tapet změkčí lepidlo, kterým jsou tapety přilepeny a ty se začnou vlnit, případně odpadávat. tapety napenetrujte penetračním přípravkem a nechte dobře zaschnout, poté můžete malovat některou z malířských barev remal. http://www.far­byteluria.pl/qu­estion/mck-premalovani-tapet/9
Penetrační nátěr lze vybrat zde: https://search­.seznam.cz/?q=pe­netra%C4%8Dn%C­3%AD+n%C3%A1t%C4%9Br+na+­tapety&sId=T5a8H­Yi6OhJn8wXzOw­cM&sourceid=top&sgId=­nSIvDAI_QbfZ4iQ­v_SQh_FwokS4vTSziz­nzbYGzvzq%3D%3D&o­q=penetra%C4%8Dn%C­3%AD+n%C3%A1t%C4%9Br+na+­tapety&aq=-1&su=b

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mzm

Navlhčit, sundat.

před 2703 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
talka

Proč malovat? Na tapety se snad mohou nalepit nové tapety.

před 2705 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek