Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak aktivovat automatické spouštění DVD?

Potřebuji poradit
Když dám do počítače cd nebo dvd tak se mi třeba u hry nespustí menu,ale otevře se složka se soubory na tom dvd.
a když jdu do tento počítač a kliknu na dvd-romku tak tam Přehrát automaticky není je tam jen otevřít atd
Jak to spravit?
OS:Windows XP Home

Změna předmětu, původně: tom
Změna přezdívky, původně: automatické spuštění (host)

Předmět Autor Datum
Skúsiš to? support.microsoft.com
pme 13.04.2011 18:14
pme
V rozporu s tvým požadavkem velmi doporučuji to opravit tak, aby se po vložení DVD samovolně nedělo…
L-Core 13.04.2011 18:47
L-Core
Riziko je aj na originálnom CD/DVD ?
pme 13.04.2011 18:49
pme
bez rizika to není. originální cd s rootkitovou dírou od sony, nebo pokusy o instalaci firemního pře…
lední brtník 13.04.2011 19:25
lední brtník
Podle mě (až tak) není, dále viz brtník. Ale na vypálených, různě pokoutně získaných *iso, může být…
L-Core 14.04.2011 06:06
L-Core
Slova hodná vtesání do kamene. Bohužel však existuje celá třída uživatelů, já je nazývám "Sekta zběs…
Pytlík 14.04.2011 08:28
Pytlík
Zda se, ze ses v opacne sekte, nez o ktere pises. Umi clenove tvoji sekty pochopit, ze kazdy pozaduj…
Radek 14.04.2011 09:07
Radek
a) nejsem militantní a nikoho jsem nenazýval hlupákem či lamou b) PC není mým bohem, je mým nástroje…
Pytlík 14.04.2011 09:40
Pytlík
Máš pravdu v tom, že existují lidé, kteří opravdu chtějí jen strčit dovnitř a užívat si. Na druhé st… poslední
L-Core 14.04.2011 12:45
L-Core

V rozporu s tvým požadavkem velmi doporučuji to opravit tak, aby se po vložení DVD samovolně nedělo vůbec nic. Hru přece můžeš spustit kliknutím na její ikonu v nabídce start nebo na ploše.

Automatické spouštění je výrazné bezpečnostní riziko.

bez rizika to není.
originální cd s rootkitovou dírou od sony, nebo pokusy o instalaci firemního přehrávače zkriplených wma místo původního cd. hry nehraju tak nevím jestli si lidi driver starforce instalovali dobrovolně. kvalitním čínským výrobcům občas něco uteče a na cd s drivery a s autorunem se objeví vir...
tak na co si zvykat na jiný postup pro cd a jiný pro flashku, když je nejjednodušší do nodrivetypeautorun nastavit ff.

Podle mě (až tak) není, dále viz brtník. Ale na vypálených, různě pokoutně získaných *iso, může být cokoliv špatného. Je to obecná bezpečnostní hrozba, ne že orig. DVD s MS Office zaviruje PC.

Na druhé straně by mi hodně vadilo, kdyby PC po každém zasunutí média sám moudře konal. Strčím CD do drajvu - proč by se mělo automaticky přehrávat, když se třeba chci jen podívat na soubory? Vím, je možno (asi?) použít onen známý hacherský znefunkčňovač (zmáčnutý Shift) :-p; každopadně mi volba "nedělej sám nic" připadá nejpřirozenější.

Slova hodná vtesání do kamene.
Bohužel však existuje celá třída uživatelů, já je nazývám "Sekta zběsilých klikačů", kteří neuznávají nic, než kliknutí na ikonu, v nejhorším pak na soubor (ale to už se pak musí vyzpovídat ze svého hříchu - polehčující okolností přitom je, že soubor byl na ploše). Kteří nechápou, že tím kliknutím se kupř. spustí přehrávač videa. Pro ně to prostě přehrávají Windows a basta. Při pokusu spustit nějaký program přímo (např. VLC) a v něm se proklikat ke spuštění filmu potom prožívají těžká traumata a musí překonávat vnitřní zábrany...
Příslušníci této sekty se houfně dožadují autorunů a jiných zhůvěřilostí.

Zda se, ze ses v opacne sekte, nez o ktere pises. Umi clenove tvoji sekty pochopit, ze kazdy pozaduje od sveho nastroje pro zabavu neco jineho, nez clenove tvoji, militantni sekty, pro ktere je pc buh a kdo se na nem nechova jako vy, tak je dement, lama, sektar, hlupak atd.? Zda se, ze vetsi traumata prozivaji clenove tvoji sekty, kdyz uvidi prispevek od nekoho, kdo si chce praci ulehcit i za cenu toho, ze si treba zaviruje pc. Byt o teto moznosti vetsinou ani nevi.

a) nejsem militantní a nikoho jsem nenazýval hlupákem či lamou
b) PC není mým bohem, je mým nástrojem, zrovna tak, jako kladivo či šroubovák
c) skutečně prožívám traumata, ale proto, že musím často napravovat důsledky počínání lidí, kteří nedbali dobrých rad
d) naopak, setkal jsem se s tím, že sektáři agresivně požadovali autorun
e) chápu, že uživatel vyžaduje pohodlí (i já ho vyžaduji), nicméně jsou určitá bezpečnostní rizika, která nelze (vědomě) podstupovat.

Máš pravdu v tom, že existují lidé, kteří opravdu chtějí jen strčit dovnitř a užívat si. Na druhé straně znalost spuštění programu, hry, videa i jinak než autorunem je snad elementární při práci s PC; něco co by snad každý uživatel měl umět.

Přirovnám k automobilu. Mám auto a umím řídit. Nestačí mi sednout dovnitř a čekat, až se samo někam rozjede, musím se o to starat sám. Mačkat pedály, kroutit volantem, fechlovat šaltrpákou. Kromě toho musím znát pravidla provozu a dbát jich a sledovat provoz, chodce. Na druhé straně se musím pochlubit, že jediná "oprava" auta, kterou zvládnu, je dočepování benzínu u pumpy. Jinak nic - ale přesto mi to nebrání v bezpečném pohybování se na cestách.

Něco podobného by snad mohli znát i PC BFU: není nutné, aby rozuměli hardwaru. Nemusí umět instalovat aplikace, měnit různá nastavení systému, přeinstalovávat OS. Ale spuštění softu, který chce používat (jedno zda prohlížeč, hra či přehrávač muziky či videa), popřípadě nějaká základní orientace v něm - to by opravdu umět měl (analogie toho šlapání na pedály a točení volantem).

Ulehčení práce v tom, že strčím CD do mechaniky a čekám oproti (třeba) jednomu kliknutí myší navíc, to opravdu jako ulehčení snad nelze považovat. A za ta možná rizika (viz výše) to opravdu nestojí.

Ty autorun používáš?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru