Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Android ICS- co je proces "nvcpud"

Hezký večer,
mám "problém" s ThinkPad tabletem, je v něm čistý ICS od Lenova, výrobce dodává čistý systém s jedním bonusovým widgetem a několika licencema na placené aplikace. Po aktualizaci na ICS jsem si všimnul, že se najednou skoro netrhá, což jsem i očekával (akcelerace prostředí GPU). Zároveň jsem si ale všimnul, že výrazně vzrostlo zatížení procesoru, v klidovém stavu jede stále na 1GHz a pohybuje se mezi 45-55% využitím. Začal jsem zkoumat procesy a zjistil jsem, že za všechno může proces "nvcpud" (nvcpud; PID 187; CPU 48%; Mem 1016,00 K). Bohužel, nikdo na internetu s ním neměl problém, takže jsem pouze zjistil, že u ostatních má 1% (pokud někdo vypisoval seznam běžících procesů na internet). Nemůžu ho pokusně shodit, nemám root a ani neplánuju.

Co to je a co s tím? Není to poznat na výdrži bez zásuvky (4 hodiny filmů, 7 hodin náročného internetu včetně flashe), nehřeje (začne až když ho zatěžuju), rychlý je dost, takže pocitově je všechno v naprostém pořádku, ale těch 50% zatížení mi nedá spát.

Předmět Autor Datum
Tipoval bych něco od Tegry. Jestliže ti to nezpůsobuje problémy, tak bych se tím nezabýval. :)
shark.jd 02.07.2012 22:52
shark.jd
podla nazvu je to od nvidie pre ich cpu. ked to vytazuje tak bud ta "aktualizace" nebola pre tvoj HW…
MM.. 03.07.2012 00:16
MM..
Zvláštní, restartoval jsem hodněkrát, odinstaloval jsem pár programů z poslední doby, dělal jsem až… poslední
Potkan007 03.07.2012 00:29
Potkan007

podla nazvu je to od nvidie pre ich cpu. ked to vytazuje tak bud ta "aktualizace" nebola pre tvoj HW, alebo su nejak posahane subory na flash, apod. To nema nejake obnovenie na stav od vyrobcu? Najprv ale treba uplne vypnut a po chvili skusit zapnut, stale problem? teoreticky to moze mat aj problem s nejakymi dalsimi aplikaciami, neviem nemam tegru ale vseobecne tegra bola dost nepodarena, teda aspon kolegovia co s tym mali do cinenia mali dost.

Zvláštní, restartoval jsem hodněkrát, odinstaloval jsem pár programů z poslední doby, dělal jsem až na reset co mě napadlo a bez výsledku. A teď to z ničeho nic samo přestalo, koukal jsem na běžící procesy, přímo před mýma očima tam skočilo po třech dnech 0% a už se v klidu podtaktovává. Aktualizace byla určitě pro můj HW, probíhala OTA balíčkem. Značím jako vyřešeno i když jsem vlastně nic neudělal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru