Avatar uživatele
Michal Kole

Jak asi dlouho trvá napsat takovýto eleborát – je to rozsudek ústavního soudu o některých zákonech

http://nalus.u­soud.cz/Search/Get­Text.aspx?sz=Pl-1-12_1

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? manon, anonym před 4164 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
manon

Tyhle věci mají své mustry, přesto vyžadují opravdové znalosti a soustředěnost, aby výsledkem bylo jasné, fundované a pokud možno bezchybné stanovisko vycházející z platných zákonných norem. Ale i když to vypadá pro nezasvěceného jedince hrozivě, je třeba si uvědomit, že každý má svou práci, té rozumí a tu zvládá v brilantně krátkém času, když je třeba :) A je jedno, o jaké profesi se teď bavíme.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Rocker zrovna v tomto případě tam je hodně důležitá věc a to zrušení veřejné služby po dvou měsících nezaměstnanosti.
Jak vyplývá z Nálezu ÚS, jedná se vlastně o vykořisťování jinak slušných lidí, kteří přišli o práci a jsou nuceni k nucené práci a to skoro za nic!
Mimochodem člověk si platí pojištění na to, aby v případě nějaké nastalé situace byl odškodněn a tímto pojištěním si platí sociální pojištění ze svého platu, aby v případě, že příjde o práci dostal alespoň nějaké pojistné plnění formou dávky v nezaměstnanosti. Dle nálezu tato dávka nemůže být omezována nucenou prací.
Nevím jak by se ti líbilo, pokud bys měl pojištěný dům, tento ti shořel a pojišťovna by ti řekla, že ti peníze dá jen tehdy pokud budeš pro ně zadarmo pracovat (vlastně ne zadarmo, dostaneš pojistné plnění, takže za peníze). V tomto případě je pojišťovnou stát a plněním je podpora.
Vem si příklad z člověka, který celý život pracoval, dnes odvádí na pojištění z minimální mzdy něco kolem 650Kč, zaměstnavatel za něj odvádí něco kolem 2150Kč měsíčně. Samozřejmě je v tom i část důchodového, ale budiž. Po x letech ho prostě jednoho dne z práce vyhodí a on jde na pracák. Tam počítá s tím, že dostane alespoň něco (přibližně 4000 měsíčně) a oni mu řeknou, že musí jít něco pro stát-město, obec udělat jinak nic nedostane.
Pokud to odmítne, nejen že nic nedostane, ale ho i vyřadí na půl roku z evidence a prostě si neškrtne. Nemá na nic peníze, je v hmotné nouzi, ale jelikož byl vyřazen, tak nemá nárok ani na tu.
Takže v tomto Nálezu Ústavní soud zrušil toto vykořisťování.
Samozřejmě se najdou i tzv. nemakačenkové, ale ti si i tak poradí a na ně jsou zas jiné páky, které nejsou však důsledně uplatňovány. A proč by se taky s někým dohadovali, když toto je jednodušší že?
Je to jak s Městskou policíí-proč by se dohadovala s někým že tam a tam je nepořádek, tam není uklizen sníh apod., když je jednodušší obejít parkoviště, zasunout lístečky za nezaplacení parkovného a ty až příjdeš tak jen zaplatíš.
Sakra jsem se rozepsal a chudák Michal se nedozvěděl.
No Michale, myslím, že je to tak, že vše se zpracovává na pc a z něj se to pak jen zkopíruje do příslušné zprávy, rozhodnutí, rozsudku, nálezu atd.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jsou to znalí lidé.
Sám víš, že některé odpovědi zde jsou taky elaborát.
To není rozsudek , ale nález. Soudy v ČR nejsou povinni se nálezem řídit, je to jen doporučení.
Díky Ústavnímu soudu se mění zákony, které jsou v rozporu s Ústavou nebo dobrým mravem.
Ačkoliv se mi to nelíbí, protože nemakančekové toho zneužívají, jsem rád za tohle novodobé zrušení práce (veřejné služby), už v r. 1848 výnosem císaře bylo zrušeno nevolnictví.

Zdroj: Howgh

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

Nevím,jak dlouho to trvá,ale podle mě to plodil nějaký dobře placený kravaťák,aby to vypadalo že něco dělá a něčému rozumí.Nemám nervy to číst,ale určitě tam není nic důležitého a nevím,jestli to po něm kdy bude někdo číst.A takto ,,chytrých''kra­vaťáků tu máme víc a víc.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek