Avatar uživatele
zazubek1998

Jak bojovat proti únavě?

Dobry den. Posledni dobou (cca 2 mesice) se u me projevuje velka unava. Kazdy den chodim do skoly a o vikendech chodim na brigadu do kuchyne (za vikend odpracuji 22 hodin). Kazdy den, kdyz prijdu domu, jsem hrozne unaveny, do niceho se mi nechce a nemam silu ani naladu na pripravu. Je to zpusobeno nedostatkem spanku? Nemuze to byt nabeh na nejakou nemoc, treba vynoreni organismu? Jak proti unave mam bojovat? Dekuju za odpovedi a rady 🙂

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2174 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Věk? Podle mne to může být nepřiměřená zátěž.
Do 18 let nesmíte pracovat 11 hodin denně.
Mladiství smějí pracovat max. 30 hodin týdně (6 hodin denně).

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Zmiňujete nedostatek spánku – i když nevím, kolik spíte hodin, ale i to může být příčina únavy. Možná i málo odpočíváte mezi prací.

Dále nedostatek vitamínů B a C, často železa a hořčíku. Měl by lékař udělat rozbor krve a zjistit, které minerály vám chybí.

Může to být i složením stravy , nedostatečný pitný režim atd.

Přičin je hodně, u každého to může být něco jíného,, takže nejlépe vám poradí lékař.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Nejde korektně odpovědět – nedostatek informací. Nevíme kolik hodin denně spíš (s ohledem na nedostatek spánku).

Jak už ti napsali jiní – vyhledej odborníka. Může to být jen přetažení – od rána škola, poté každodenní pařby až do 2:00 a o víkendu práce. Třeba. Nevíme. Může to být začátek závažné nemoci. Může…

Prostě zajdi ke svému lékaři – to je JEDINÝ správný postup.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Mám použít svou křišťálovou kouli? Nebo si spíš zajdeš k odborníkovi?

Ale hlavně bych začal tím, že bys měl polevit a více relaxovat. Klidně i aktivně, ale upracovat každý víkend 22 hodin mi přijde celkem hodně. Se spánkem je to složitější. Někomu stačej čtyři, někdo potřebuje deset hodin. To musíš vědět Ty. Nebo odborník Ti to zjistí. Únava může být i od nemoci… Takže zase odborník.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Jestli to tak praktikuješ každý víkend, tak se nediv. Tělo si odpočinout musí?
Díval ses po nějakém jiném zdroji příjmu?
Znám pár mladých, kteří si začali vydělávat při studiu. Je potřeba to správně skloubit?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepina7897

Dobrý den, zdá se, že vaše únava je opravdu výzvou, která vám znesnadňuje každodenní život. Nicméně, vaše situace může být důsledkem kombinace nedostatku spánku a fyzického vytížení. Je důležité zajistit si dostatek odpočinku a spánku, abyste obnovila svou energii. Měla byste také zvážit snížení pracovního zatížení, pokud je to možné, a hledat způsoby, jak si najít čas na regeneraci. Já jsem nedávno objevila bílý kratom, který mi pomáhá dodávat energii. Doufám, že se budete brzy cítit lépe.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jana5678

V první řadě bych vám doporučovala vaší situaci řešit s vaším lékařem. Mně s únavou pomohl přírodní doplněk stravy Krupa Kratom. Pomáhá mi zvládat mé úzkostné stavy a bojovat s únavou. Je to bylina, která má skvělé účinky a pomáhá mi zůstat aktivní a soustředěná během náročných dní. Přeji vám pevné zdraví a rychlé řešení vašeho problému.

Nový příspěvek