Avatar uživatele
anonym

Jak bolí odstranění tetování laserem?

A kolik to zhruba stojí a jaké jsou výsledky odstranění tetování? Děkuji

Zajímavá 0 před 2461 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pročtěte si vyjádření odborníků z pražské kliniky Premier Praha, u níž je prý odstranění tetování nejlepší.

Po otevření stránky klikněte nahoře na Ceník a zjistíte víc.
Cena odstranění tetování lékařským laserem KTP Q-switched ND: YAG Pastelle je stanovena dle rozsahu a povahy tetováže, orientační ceny:
již od 950 Kč*

https://odstraneni-tetovani-laserem.cz

"Pro odstranění tetování používáme nejčastěji nejmodernější lékařský laser Pastelle s velkým spotem paprsku o velikosti až 10 mm s možností nastavení opakování pulzu až 10 x za vteřinu, díky kterému bude doba samotného ošetření a případného diskomfortu velmi krátká.

Pro extrémně senzitivní klienty (cca 2 %) nabízíme aplikaci anestetické masti před ošetřením za příplatek. Při aplikaci znecitlivující masti je nutný příchod na ošetření alespoň se 45 minutovým předstihem"

--
Objevují se různé názory v diskuzi, takže je to čistě individuální a také na tom, kdo provádí, o jaké tetování jde atd.

Vyjádření z výše uvedené kliniky
"Předně bychom chtěli zmínit, že samotné laserové ošetření tetování trvá pouhých několik málo minut. Bolestivost ošetření je individuální, dá se ale obecně říci, že zcela bezbolestné to není asi nikdy.

Větší bolestivost je v případě ošetření sytých černých tetováží či tetováží umístěných na citlivějších oblastech: krk, kotník, okolí páteře atp. Pro zmírnění bolestivosti (a také zkrácení doby hojení, eliminace vzniku puchýřů atd.) by se mělo používat vždy aktivní chlazení – např. německým přístrojem Cryo 6, což je v zahraničí již standard.

V ČR je to zatím ale stále spíše výjimka, nicméně jelikož jsme na naší klinice světoví a nechceme, aby klienty ošetření moc bolelo, nabízíme ošetření studeným vzduchem přístrojem Cryo 6 ke všem laserovým zákrokům ZDARMA. Díky tomu vyžaduje dodatečné znecitlivění anestetickou mastí Emla již pouze cca 5% našich klientů (může vést ke snížení bolestivosti o 50 – 80%).

Pro 100% nebolestivost se může použít aplikace injekčního anestetika, dle klinických studií však hrozí vyšší riziko vzniku jizev a tuto možnost tedy nedoporučujeme. Pokud se chcete vyhnout komplikacím, rozhodně doporučujeme uvažovat pouze o lékařském pracovišti, kde používají kvalitní lasery v ceně několika milionů, nikoliv o ošetření v tetovacích či kosmetických salonech, kde mají levné čínské napodobneniny laserů."

Další vyjádření lékaře

„Odstranění tetováže by se mělo dělat v lokální anestesii, pak to nebolí.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,“

https://www.es­theticon.cz/dis­kuze/laserove-odstraneni-tetovani-a-pigmentaci/boli-odstraneni-tetovani-laserem-i164627

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaris07

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že odstranění bolí podobně jako samotný tetování.. Na druhou stranu tetování taky bolí každýho jinak, je to o prahu bolesti.
Co se ceny týče, ta je taky dost individuální. Doporučuju kouknout sem https://odstraneni-tetovani-laserem.cz/cenik/, navíc jsou tam i fotky před a po.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek