Avatar uživatele
anonym

Jak by mohl vypadat takový Úřad dobré nálady?

Máme tu úřady práce, sociálních věcí, stavební, dopravy, vlády a tak dále. Vesměs z toho pro nás plynou povinnosti, příkazy, zákazy, nařízení a úkoly. Člověku jde z toho až hlava kolem z toho co má, nemá a musí zařizovat. Komu ty běžné návštěvy úřadů zlepšují náladu? Koho to má pořád bavit? Člověk si vyřídí co potřebuje, ale většinou tím zabije spoustu času, aby vyřídil to nejnutnější.

Je na čase založit úřad dobré nálady! To tu setsakra chybí!

Cíl úřadu?
Zpříjemnit vám život a nenechat nic náhodě. Překvapit vás v dobrém slova smyslu až tak, že vevnitř rádi pobudete od rána do noci a ani se vám nebude chtít domů, takže tam možná přespíte. :) Jako správný úřad vám bude snažit najít aktivity i mimo tento objekt, protože pokud budete mít nějaké hobby na míru, tak vám to zlepší náladu. Tak jako na úřadu práce se vám snaží zprostředkovat zaměstnání, tak tady vám budou nabízet nějaké zájmy, hobby a radit jak se dobře bavit a zbavit špatné nálady. Pokud odmítnete, tak se nic neděje a máte možnost zabavit se na místě podle potřeby. I kdybyste tam šli jenom na skok a v hrozné náladě po krizové směně v práci, tak jste venku třeba za čtvrt hodiny vysmátí jako lečo a doma se vás budou podezřele vyptávat proč máte tak dobrou náladu? :)

Jak to vidím?
Byl by to velký komplex, který by působil pozitivně už na pohled. Kdo jej uvidí, tak jej čeká nelítostné cukání v koutku úst a následný náběh na úsměv je téměř nevyhnutelný! Pracují tam klaunové místo kravaťáků a vedoucí by chodí po celé budově nonstop v převleku slona a kohokoliv potká, tak mu potřese rukou a zvolá: Bavte se a užívejte si! Hraje tam příjemná relaxační hudba, kterou si však nechávám vypnout. (Já mám prostě rád klid a rád si pokecám se společnicemi, které postávají skoro na každém rohu). Místo klasických nudných automatů na nápoje tam mají pulty s obsluhou kde vám namíchají exotické koktejly, ale samozřejmě mají i pořádnou lednici kde vám s radostí najdou vychlazenou dvanáctku piva podle širokého výběru. (Já si dám dneska zelený čaj prosím. Už se to nese pane, jen moment vydržte a zatím se pobavte u této knihy vtipů.) Zeptali by se i zda-li nechcete náhodou i kubánský doutník, protože už jim došly modrý elemka. Rádi vám jej zapálí a řeknou vám, že jste fakt borec, že jste je přišel navštívit. (Já bych řekl, že jsem nekuřák, tak bych dostal na ozkoušení vodní dýmku.) Ve velké hale máte spoustu stánků a není problém si dojít třeba pro kornout zmrzliny nebo najít i nějakou baštu pro diabetiky a celiaky, či vegetariány. Kdo nemá chuť na sladké vyfasuje třeba gyros nebo hamburger a ti co chtějí lepší zdraví si vypijí čerstvou zeleninovou šťávu a dají vařenou brokolici s bramborem. Ten kdo chce být fit se zastaví v zabudované moderní posilovně kde mají tak luxusní posilovací zařízení, že tam občas zaskakuje ve chvílích volna i Arnold Švarcenéger a trénuje si jak chce. Rád přiletí ze své guvernérské pracovny z Kalifornie. Stačí když zavolá vedoucímu a řekne: Zítra mám v 10:30 – 15:20 volno v diáři, tak přiletím, no problema? Tím je to zařízené. Pokud tedy budete mít štěstí a zastihnete ho, tak vám poradí jak nabrat pořádné svaly. Při pauze se vás zeptá: Víte jak jsem na vojně dělal snídaně na rozpálené kapotě
tanku? Tady vám to ukážu na tabletu:
http://images­.boomsbeat.com/da­ta/images/full/16181/ar­nold-schwarzenegger-jpg.jpg
Unavené tělo pak můžete složit do vířivky, či si zaplavete v krytém bazénu. Sauna a tobogán jsou pak jen třešničkou na dortu. Po relaxaci váš čekají třeba ochutnávky zdarma. Obědy/večeře. Ubytování. Masáže na přání v soukromých místnostech, které vám zajistí spoře oděné dívky, ale bez nahoty (to jen za příplatek a od 18ti let! – musí se dodržovat přece nějaké normy.) Na projekčních obrazovkách by běželi komedie a pohádky, ale pokud by vás to nudilo, tak je tam archiv s těmi nejlepšími filmy všech žánrů. Možnost zahrát si kulečník nebo ping pong vás příliš nepřekvapí. Nemáte s kým hrát? Klauni si klidně zahrají páč nemají stejně nic lepšího na práci kromě dělaní vylomenin a předvádění se. Počítačové doupě kde je přístup na internet, ale po celém úřadu chytnete vysokorychlostní wifi. Proti vám si můžou zahrát po síti přítomný team herních nadšenců, který tam pracuje na směny. Pří odchodu byste dostali vzkaz: Kdykoliv se vraťte a žijte na plno i mimo náš úřad. Vraťte se pro dobrou náladu a odpočinek. Sakra těch věcí by šlo vymyslet. Všechno by to bylo sponzorováno z platů politiků, kteří si toho beztak ani nevšimnou. Třeba pak poznají jaké to je vyžít měsíčně s platem jako ti co denně dřou ve fabrikách u pásu. Myslím, že by pak klesl počet lidí s depresemi a sebevražednými sklony a lidé by častěji měli úsměvy ve tvářích a jiskru v oku. Tento úřad by byl povinný pro zavedení do každého města a jeho realizace by se musela stihnout do konce roku 2016.

Můžete se vyjádřit i k následující věci?

Podpořili byste takový projekt třeba jen svým souhlasem bez zasílání peněžitého sponzorského daru a jaké další věci byste chtěli mít v takovém parádním úřadu nebo jakým stylem byste si to představovali vy? :) PS: Včera na večer jsem vymýšlením tohoto projektu strávil snad hodinu a skvěle jsem se bavil! :)

PS: Prosím o trochu nadhledu a neberte to smrtelně vážně. Komenty, že toto nemůže nikdy vzniknout tu nikomu náladu nezlepší, tak si je radši schovejte. :) Zamyslete se tedy a zkuste stvořit vlastni vizi. Může to být zatím pouze vize, ale třeba o tom časem vznikne například kniha nebo film pokud nic jiného a i to se počítá nebo ne? Možná se toho jednou v nějaké podobě dočkáme. :D (smích!)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2894 dny Sledovat Nahlásit



Otázka ještě nemá žádnou odpověď.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek