Avatar uživatele
DandrdaMan01

Jak by měl vypadat plán na učení se jazyku?

Jak by měl vypadat takový plán na učení se jazyka?
Co všechno by měl obsahovat, jestliže se chci věnovat všem ,,odvětvím"? (mluvení, čtení, psaní, poslech)

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? vas999 před 2610 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Záleží na tom, jakému jazyku se chceš věnovat, co máš k dispozici, jaké zdroje máš, kolik máš času, kdy chceš jazyk umět a jak. Taky na tvých zkušenostech, zda budeš chtít od někoho pomoc, nebo si na to troufneš sám. Říká se , že nejtěžší je poslech, pak mluvení, čtení a nejsnadnější je psaní. čtení a psaní si můžeš kontrolovat sám, ale výslovnost, tempo řeči, intonaci a pod, na to budeš potřebovat člověka, který ten jazyk trochu lépe ovládá. Samozřejmě, že můžeš se nahrávat a srovnávat s originálem.
Předpokládám, že máš originální nahrávky – audio a přepis textu a někde jeho překlad a slovní zásobu. Tak by si měl sledovat text , při současném poslechu. Ten poslech by měl zabírat co nejdelší dobu, opakovat, vracet se ke starším lekcím a opakovat. Poslouchat písničky v originále nebo film, Opakuj si jednotlivé věty. Neuč se slovíčka, uč se věty,, ale snaž se chápat obsah.Pokládej si otázky na každou větu, např. Malý chlapec donesl ženě starosty francouzský kabát: Kdo donesl, Komu donesl, Koho to byla žena a pod.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vas999

Není to snadné. Čtení a poslech, na to je spousta webových stránek. Ale na mluvení a psaní je nutné si najít kamaráda, který ten jazyk ovládá, nejlíp rodilého mluvčího nebo takového podobného. Ještě by bylo dobré kdyby ovládal i češtinu, aby mohl dobře vysvětlovat chyby.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek