Avatar uživatele
sesednizkola

Jak by policie nasla cloveka ktery zavre za sebou dvere doma a nikdo nevi kam sel?

Pohada se treba s bratrancem se kterym bydli v Plzni a utece do Luhacovic, kde si na černo pronajme pokoj v RD u lidi co je fakt absolutne nezajima nic o nem. Prebarvi si vlasy a vymeni satnik. Jen chlasta pivo a do prace nechodi, s nikym se nekontaktuje a nikde neni vedeny. Bratranec pujde na policii at najdou ho. Co udelaji? Maji sanci ho najit jinak nez ze ho nekdo uda? Kdyz nezna ho tam nikdo a nicim nevycniva. Nema ani ucet v bance, natoz na facebooku a nedej boze karticku do knihovny. No a kdyby treba zabil sestrenici tak by byli policajti aktivnejsi, ale stejne by me zajimalo, jak by ho v tomto pripadu hledali? Myslim si, ze by ho nikdy nenasli.

Doplnění:
Myslel jsem samozřejmě, že peníze má. Nebo muze jezdit na brigady třeba do zahraničí. Tou kartičkou do knihovny jsem chtěl nějak nastínit, že nemá opravdu nic, ani ten mobil 🙂. Že to ostatni nepochopi mě pak napadlo hned, ale už jsem byl líný to přepsat 🙂 Spíš jsem si myslel, kdyby chodil někam k doktorovi, jestli by se na to tam neprislo? Uraz a pujde do nemocnice, neni nejak jejich pocitac kam si ho zadaji nejak napojen a neupozorni je? Taky mu za par let skonci obcanka kde ma trvaly pobyt v Plzni. Kdyz pujde na Luhacovicky urad, ze chce novou obcanku a prihlasit pobyt, tak taky jim rekne pocitac, ze je hledany ne? A kdyby ne, Daji mu tam pobyt na radnici jako maji bezdomovci nebo to nejde kdyz tam driv nebydlel?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gecco před 3239 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Je rozdíl když je člověk pohřešovaný, nebo hledaný.

Pokud je plnoletý, není si nebezpečný a je pouze pohřešovaný, policie ho moc nehledá, čeká spíš na náhodu, stejně ho pak hned pustí.

Pokud je hledaný protože je podezřelý, nebo odsouzený, tak policie hledá podle závažnosti. Dříve vraha, pak až zloděle.

Je ale pravda, že hodně lidí hledaných chodí roky policii pod nosem a ta je není schopna najít, asi mají málo lidí, nebo se jim jen nechce?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

To je hodně hypotetická situace – kde by dotyčný bral peníze na živobytí?
😉
Pokud by měl dostatečnou hotovost (a neupoutal by nějak pozornost), bylo by jeho nalezení skutečně věcí náhody.
___
Jinak – zapoměl jsi na mobil – ten není problém lokalizovat (ať už podle IMEI a nebo IMSI)…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Až mu dojdou peníze, tak ho při první (nebo třeba dvacáté) krádeži dostanou. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak si všichni lidé na útěku v klidu užívají v Luhačovicích.
Doplňuji:
Kdyby ho opravdu zarputile hledali, tak ho najdou. V dnešní době za sebou člověk zanechává virtuální stopy všude. Měl by šanci, kdyby vlastnil dokonalé falešné doklady, krycí legendu, zásadně změnil vzhled (obarvit vlasy nestačí) a choval se naprosto nenápadně. Tohle všechno by zvládnul dobře vycvičený agent, nikoliv každý jouda.

Upravil/a: Lamalam

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Napadlo mě to samé, co gecca. Musí z něčeho žít, něčím platit za bydlení apod.
Brigády na černo jsou krátkodobé, …
Mobil lze koupit nový. Myslím předplacenou anonymní sim.
A záleží na intenzitě hledání jeho rodiny.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
klumprt

zzlatokopka

Co znamená „chodí pod nosem“? Pokud se policie úředně setká s hledaným nebo pohřešovaným člověkem, tak by to vždy měla zjistit. Když se tak nestane, tak je to individuální průser, nikoli systémová chyba.
Pokud ti připadá žádoucí, aby policie namátkově lustrovala víc lidí na ulici nebo v autech, tak se obávám, že s tímhle názorem jsi poměrně vzácná. Většina lidí by protestovala.

před 3239 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Já protestuji pouze proti tomu, že policie dělá záznam, koho kde kontrolovala a tím lidi mapuje, jinak s namátkovou kontrolou problém nemám.

Chodí pod nosem znamená třeba to, že policii mnohdy stačí, aby ji člověk řekl, že namá doklady a řekne jim cizí jméno, datum nar.atd. a policii to stačí, nezadrží ho, protože je s tím moc papírování:-(( Takže problém systému:-(( Policajt je z velké části úředník:(((

Hlavně v těch autech je potřeba více kontrolovat, ať si ožrala nedovolí sednout za volant.

před 3239 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
klumprt

Zřejmě máš nějaké konkrétní individuální zkušenosti, protože takhle se to opravdu nedělá. Pokud se to někdy stane, je to chyba jednotlivce. A za všechny jednotlivce se stavět nehodlám. S facebookem policie taky pracuje. Shodou okolností nedávno jsem byl seznámen s případem, kdy díky facebooku se podařilo vypátrat vraha, který utekl až do Asie.
Zdá se mi, že máš o práci policie zkreslené představy a jakési mlhavé dojmy.

před 3239 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzlatokopka

No jo no, možná nejsou všude stejní, u nás spí v autě v lese, nebo sedí na pumpě:-((
Ale je fajn, že si všimli, že je fb:-D

před 3239 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek