Avatar uživatele
anonym

Jak by to dopadlo, kdyby stát nařídil povinné revize na elektroinstalace v bytech a rodinných domcích?

Podle mě by to byla katastrofa, protože lidová tvořivost nezná mezí, myslím např. že místo vodiče o průřezu 1,5 mm2 nebo minimálně 1 mm2 na prodlužovačku se používají zvonkové dráty či UTP kabely, místo pojistek hřebíky, páčka jističe, přilepená sekundovým lepidlem, překlemovaný proudový chránič, dvouvodičové prodlužovačky a zásuvky, ustřižené ochranné vodiče, otočené fáze, …

A správně by měl být při každé revizi předložena projektová dokumentace (podle ní revizák kontroluje, zda vyhovují parametry, které vypočítal projektant) a ta u různých dodělávek (přidání světla, zásuvek) ve velké většině chybí a správně by neměla mít revize kladný výsledek.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4603 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Otázka je chybně položena, protože tohle stát už dávno nařídil povinnými lhůtami tzv. periodických revizí, kde podle druhu jsou např. u ručního nářadí 2× do roka, dále domovní rozvody v bytových a nebytových objektech, hromosvodů, průmyslových a administrativních prostor atd.
Ovšem tuto povinnost nese vlastní či provozovatel a zde je samostatný kontrolní orgán IBP apod.
Takže jde spíše o nekázeň samotných provozovatelů a pokud zmiňuješ vlastní poznatky, zákon přece kodifikuje i oznamovací povinnost, tak se neptej a konej !
Pokud máš vyhlášku 50 o odborné způsobilosti, tak bys měl být poučen.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
baghira

A ještě by stát mohl nařídit povinné revize jestli máš označený konec schodiště žlutým pruhem, jestli má zábradlí na schodišti správnou výšku, jestli neohříváš vodu v bojleru na víc než 70 stupňů, povinné revize PC jestli v nich nemáš něco co bys tam mít neměl, revizi podlah, revizi nosnosti postelí, revizi čistoty nádobí v kredenci, revizi čistoty oken…

Ano, lidová tvořivost v tom, jak tahat lidem z kapes peníze, opravdu nezná mezí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek