Avatar uživatele
dmatejek777

Jak by vypadal svět bez vražd a násilností, když by byli všichni hodní?

Je možné, že se to vše jednou vymýtí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, marci1 před 3796 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Jak by vypadal ? Dobře.

Nicméně to nehrozí neboť člověk je ve své podstatě barbar. Celou svoji historii založil pouze na válkách a loupení. Nově se naučil přetvařovat a lhát.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

To zatím nikdo netuší. Takovou zkušenost lidstvo doposud nemá.A jak to vypadá , tak taková situace je v nedohlednu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sandy45

To bude až za komunismu,tedy až každý dostane vše co potřebuje podle svých potřeb.Pak nebude třeba žádných krádeží ani zločinů.Z toho vyplývá,že nikdy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je to utopie, protože by se muselo něco stát s lidskou dědičností, aby se brutální projevy lidských charakterů přestaly prosazovat. U většiny vrahů dochází k jejich činům díky asociálnímu vztahu k jiným lidem, také může takové jednání být ovlivněno psychikou, ale také výchovou. Neshledávám příliš velký rozdíl v humánnosti položit život za vlast, víru, své přesvědčení nebo stát se obětí násilného činu. Jakákoliv příčina, která připraví jedinou lidskou bytost o život, není dobrá.
Vykořenit zlobu, zášť a nenávist půjde při lidské křehkosti zřejmě těžko. Opět by se muselo sáhnout do chromozomů a potlačit negativní vlastnosti. Jenže se naskýtá otázka, zda výsledný produkt by byl ještě člověk.
Pravdou ale je, že taková společnost by se obešla bez úplatků, soudů, soudců, advokátů, notářů, zákonů, zákoníků, vyhlášek, nařízení, norem, policie a spousty úředníků, kteří by logicky byli zbyteční. Tohle všechno si musíme platit, protože dokonalí nejsme.
Dovedeš si představit, jak by prořídly otázky na tomto webu? O kolik méně příspěvků by se mazalo a kolik lidí by nedostalo ban a nemuselo se potom s prosíkem vracet?

Lidstvo by potřebovalo hodně pádný argument, aby se dokázalo změnit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kroupič

To není možný. Pak by byli úplně zbytačný povolání. Poté by nemělo práci x tisíc lidí. POlicisté, vezeňská cela, x právníků zabývající se tresty, vojáci kteří by nebyly potřeba když by se neválčilo a nebylo by zlo jak říkáš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

nejprve musí existovat páky, které by regulovali lidskou populaci ..takže zánik průmyslu, konzumu a plýtvání zdroji- les bez elektřiny a plynu je dobrá páka na tuto regulaci ,)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Svět by byl krásný, ale bohužel takto nikdy nevypadal a ani vypadat nebude. Lidé touží stále po větším hmotném majetku a chtějí ostatní ovládat a manipulovat s nimi. Jen v ráji se mají všichni rádi a neubližují si, jsou všichni „hodní“ ! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

Jaká lidská nedokonalá síla by mohla přesvědčit miliardy lidí ze stovek národů, jazyků aby se začali chovat tak, jak téměř žádný člověk nedokáže? Podle mě je to docela nemožné. To chce nějaký důvod a jaký by ten mohl být? To by nebyla ani hrozba smrti. Stejně bude to sobectví a upřednostňování svých zájmů na úkor druhých, z toho to všechno pak začíná. Co láska, ta láska musí mít nějaký zdroj, musí být něčím udržována.

je možné, že „se“ to vymýtí? viz výše (podle mě ne), jelikož jsem četl Bibli tak se nemohu než zmínit, že tam je vysvětleno proč žijeme ve světě s vraždami a násilnostmi a jak dojde k tomu že toto bude odstraněno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

násilie je dôsledok ľudských vlastností (závisť, nenávisť, lakota, žiarlivosť, a ktovie prečo všetko sa ešte vraždí, lúpi, bije).

a tie zasa spôsobuje chudoba (materiálna chudoba i chudoba ducha), nevzdelanosť, náboženstvo, rasové predsudky, rôzne druhy diskriminácií (rasová, pohlavná (genderová), sociálna, …), atď.

takže v podstate násilie nie je problém človeka ako jedinca, ale spoločenský problém, dnes prakticky fenomén (viď poslednú módu v amerike „zraz ho!“ či ako sa to volá, tie nečakané útoky pre zábavu), životný štýl (viď tv, film, literatúra) – prakticky panuje kult násilia.

takže keď vymiznú tieto negatívne ľudské vlastnosti, dá sa predpokladať i prudký úpadok ich dôsledkov – násilia.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andre5000

Byla by to nuda. A naše komerční televize by neměly co ukazovat ve zprávách.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

sandy45: „až každý dostane vše“ ..aby to mělo hlavu a patu, je třeba doplnit, že komunista ti přesně vymezí, jaké jsou tvé potřeby. A zkus se pak ozvat, že máš úplně jiné potřeby, než komunismus vymezil ..á propos, kdy je dost?

před 3796 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek