Avatar uživatele
slad08

Jak bych měl citovat historické video?

Jak citovat video z tohoto odkazu http://www.ces­katelevize.cz/i­vysilani/101951641­42-vypravej/bonus/7326-probehla-operace-poustni-boure ?
Nejspíše použiju citace.com, zajímámě jestli musím v citaci uvést, kde video bylo točeno (v jakém ateliéru), jaký rok vydání mám uvést-rok uveřejnění videa na webu nebo v televizi v roce 1991, atd.
Děkuji

Zajímavá 0 před 3352 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Chceš to video „citovat“ – a nebo spíše uvést mezi zdroje, z nichž jsi čerpal???

Asi to druhé, viď?
Zakže uveď zdroj (ČT), datum prvního uvedení ve vysílání (k čemu je rok zveřejnění na webu???), autory (námět, scénář, režie, produkce), účinkující…

Pokud chceš video skutečně citovat (tedy uvést nějakou jeho část), pak si ´úryvek´ vyřízni a do zdrojů uvěď, co píšu výše…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

Prosím tě, než položíš otázku:

  1. nejdříve se zamysli, co chceš vyjádřit
  2. pak si to vyjádření napiš nanečisto a přečti si je nahlas
  3. opět se zamysli, zda je pochopitelné i pro jiné lidi a jestli vyjadřuje skutečně to, na co se chceš ptát – pokud ne, vrať se k bodu 1.
  4. teprve poté otázku polož…

Např.: – čemu je komu vědomost, v jakém ateliéru se co natáčelo??? – je to pro onen šot nějak podstatné??? Ovlivnilo to nějak obsah???
A pokud možno používej slova ve významu, jaký mají obecně.
A neznáš-li význam daného slova, nepoužij je – raději problém popiš několika slovy, jejchž význam znáš (např. – pravděpodobně, nevíš, co je citace) – nechtěj být za každou cenu ´světový´ (omezíš možnost, že budeš za blbce).
😉

před 3352 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek