Avatar uživatele
Rokio

Jak byste humánně bojovali proti populační explozi?

Populační exploze je podle mě největší problém lidstva, protože způsobuje všechny ostatní problémy, jako např. války kvůli nedostatku surovin, vyčerpávání zdrojů, nedostatek pitné vody, vysoká hustota obyvatel, rozšiřování pouští apod.

Jak byste tento problém vyřešili?

Zajímavá 0 před 2831 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Nelze.
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-si-myslite-ze-lidstvo-bude-resit-situaci-prelidneni-az-dosahne-hranice-moznosti-zeme-prodkovat-potraviny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nemáš pravdu. Je to nesmysl. Lidé budou bojovat o zdroje i kdyby jich byla pouze desetina současné populace. A vidíš snad někde kolem sebe populační explozi. Týká se to právě pouze těch nejchudších a nejubožejších států. Je to neřešitelný problém, pokud celý svět je řízen ziskem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Problémem planety a lidstva není populační exploze. Populační křivka v civilizovaných zemích, kde se všeho výše zmíněného zkonzumuje a plýtváním zneužije, zrovna příliš neroste, spíš pomalu ale jistě klesá.
A války? Ty nikdy nebudou kvůli nedostatku potravin a pod. To může být jen záminka, kdo chce válku, vždycky si najde důvod a opravdu si nemyslím, že by hladovějící obyvatelé chudších oblastí vyhlásili válku nenasitným boháčům – to spíš naopak.

Jak bych to řešila nevím, tohle má řešení jen za předpokladu, že lideé začnou používat rozum a to se nejspíš nestane.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

sociálním systém a růstem životní úrovně. V zemích, kde jsou největší přírustky obyvatel,platí, že děti jsou prostředkem jak zajistit rodiče na stáří a také pracovní sílu. Ostatně v Evropě to v minulosti nebylo jinak.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hedi

Humánně asi nijak. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Války byly odjakživa o zdroje, území, vliv a nadvládu. S populační explozí nemají nic společného. Na druhou stranu lidstvo ve vyspělých civilizacích již moc nepřibývá.
A nyní nevážně. Přečtěte si knihu od Dana Browna (autora Šifry mistra Leonarda) Inferno, kde nastiňuje, jak by se mohla řešit populační exploze.
Myšlenka a závěr v knize na mne nepůsobil moc dobře, ale co my víme co kde v jakých laboratořích se zkoumá.

Upravil/a: suaeda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

A co humanitarni bombardovani?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Cenobita

V Číně (nejlidnatější země) to regulovali povoleným počtem dětí (1 ks) v městských aglomeracích. Další metoda regulace je všechno zdražit tak, že si děti nikdo nebude moci dovolit pořídit (např. ČR). Lidstvo přirozenou cestou reguluje svůj počet – populaci prostřednictvím válek. V současné době se lidstvo pokouší o regulaci tím, že vyčerpává zdroje, jakmile jich bude nedostatek, populace se automaticky sníží. Příroda zase reguluje nadbytečný počet lidi pomocí virových epidemií. atd. atd.

před 2831 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek