Avatar uživatele
vas999

Jak byste popsali osobnost?

Nemám na mysli známé osobnosti, ale duševní stránku člověka. Nerad bych, kdybyste se pouštěli do vědeckých či filosofických detailů, stačí jen pár slovy i pro mírně retardovanou tetičku.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2232 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Osobnost představuje konkrétní, pro každého člověka jedinečnou skupinu znaků charakterizující osobu z hlediska biologických vlastností, psychologických vlastností a sociálních vlastností.
Osobnost se vytváří v průběhu celého života na základě vzájemného kontaktu s okolím a lidmi. Na osobnost člověka tak má dopad celá řada činitelů a životních situací, kterými si osoba v danou dobu projde. v každém životním období má na formování osobnosti vliv určitá, pro aktuální dobu specifická skupina podmětů. 🙂
http://cojeto­.superia.cz/psycho­logie/osobnos­t.php

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jak lze obecně popsat osobnost, každý má tu svou a jinou. Jistě, existují i Osobnosti slavných a moudrých lidí. Nerad se pouštím do nějakých definicí, od toho tu už bylo mnoho moudřejších. Ale přesto se pokusím: osobnost je výraz člověka tak, jak jej vnímá okolí, takové společenské zrcadlo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Rokio

Osobnost je soubor převážně vrozených vlastností osobnosti plus charakter, což vyjadřuje, jak je člověk dobrý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
OptieX

Osobnost má právě každý unikátní. Jinak u osobnosti se popisují její vlastnosti, charakter, temperament, inteligence, a další. Vůbec je mnoho teorií osobnosti, pro tetičku: dá se popsat všelijak. Každopádně vlastnosti, třeba tři nejvýraznější u někoho koho znáš, obětavá, chápavá, klidná… To byl popis osobnosti

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Osobnost je definována schopnostmi, vlastnostmi a charakterem jedince. Je formována vzděláním, životními zkušenostmi, životní filozofií a prostředím.
Toť ale opravdu velmi zjednodušeno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek