Avatar uživatele
NikkiHeat

Jak chápat takové chování, kdy údajně velmi milující člověk začne svou oběť omezovat?

Mám kamarádku, která se seznámila s mladým mužem. Vše se zdá být v pohodě, ale odrazuje ji jeho zvláštní chování. Znají se asi tři týdny a on jí napíše asi 50× denně, že ji miluje, je až hysterický. Začal ji trochu dost omezovat v určitých věcech, od banalit typu vlasy až po vážnější věci, že chce, aby se k němu bezpodmínečně nastěhovala. Dává ji ultimáta, že má nechat práce a jít za ním bydlet asi 250 km do jiného města apod. Dost to hrotí a omlouvá to tím, že ji strašně miluje. Prosím máte někdo nějaké vysvětlení spíš z psychologického hlediska. O co by se mohlo jednat? Je samozřejmé že se kamarádka bojí, prosí mě o radu a dost se stáhla.

On 23 svobodný bezdětný
ona 27 svobodná bezdětná

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, peterd108, marci1 před 2856 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Řekla bych, že se jedná o manipulanta. Chce partnerku řídit, velet jí, přikazovat co má nebo nemá dělat. Prostě jí manipuluje. Doporučuji co nejrychleji s takovýmto člověkem přeřušit komunikaci a započatý vztah ukončit. ☹

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Psycholog bohužel nejsem, ale instinkt by mi velel: pozor! Není to normální chování, zvlášť po třítýdenní známosti. Zavčasu bych z toho nějak elegantně vycouval.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Ten chlapec se zřejmě velmi bojí, že o novou lásku přijde, a proto dělá tyhlety psí kusy. Je to jedinec ještě velice nezralý a pro holku před třicítkou moc moc mladý. Kamarádčiny obavy jsou na místě, ať ho urychleně pustí k vodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nic bych nezkoumal a okamžitě dal od toho ruce pryč. Všechny tato omezení se budou stupňovat a narůstat. Po tak krátkém čase , s takovým projevem, neni co řešit a rychle pryč.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

50× denně. To je žárlivec jako prase. Kdo ji nutí s ním být ? Myslím si že jenom ona sama.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek