Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jak dat forum na web.

Ahoj nevite nekdo o kvalitnim diskuznim foru ktere bych si mohl dat na svuj web.Aby tam slo odpovidat na dotazy a bylo to u me na strankach.A prosim jeste navod jak ho dat na stranky.Dekuju

Předmět Autor Datum
Seš si jistej že to dokážeš, když nejseš schopen si najít základní informace na googlu?
marekdrtic 29.12.2009 15:42
marekdrtic
Třeba to budou dotazy ohledně broušení skla.
Kráťa 29.12.2009 16:04
Kráťa
Třeba phpBB. Návod: phpbb-instalace Ale mám stejné pochybnosti jako marekdrtic.
host 29.12.2009 16:00
host
Mě docela vyhovuje miniBB. Provozuji ho tak 6 let a přijde mi přehlednější/jednodušší/bez tolika spa…
Kráťa 29.12.2009 16:09
Kráťa
PHP forum je vsude kam kouknes, pak uz staci najit webhosting v tvem pripade asi nakej Free, stahnou…
virus 29.12.2009 16:20
virus
Nejříve si o tom v klidu něco přečti a pak se do toho můžeš s elánem pustit :-) Free webhosting pro…
Craft 29.12.2009 23:31
Craft
MiniBB, co navrhuje Kráťa je velmi jednoduché a nenáročné, ale je velmi oblíbené spam roboty z RU, s…
Kráťa 29.12.2009 23:52
Kráťa
Je sice pravdou, jak jsem s prvním fórem kdysi dávno začínal, situace pro provoz fóra u free webhost…
Craft 30.12.2009 00:02
Craft
Mám za to, že tam byly snad dvě free a placené ostatní. Dokonce jsem se tam tenkrát i pokusně regnul…
Kráťa 30.12.2009 00:55
Kráťa
Free webhosting pro provoz nějakých hmtl stránek je dostatečný, ale s provozem DB to žádná sláva urč…
Craft 30.12.2009 14:08
Craft
Už jsem si vzpomněl. Možná by se to mohlo hodit někomu, kdo chce forum a neumí ho nainstalovat/provo… poslední
Kráťa 23.01.2010 09:37
Kráťa

PHP forum je vsude kam kouknes, pak uz staci najit webhosting v tvem pripade asi nakej Free, stahnout forum, precist manual, pripojit se po vytvoreni webhostingu na FTP, vlozit soubory fora na server, nastavit jmeno a heslo SQL ktere jsi si vytvoril a je hotovo, nekde byva problem s PHP kody kvuli podpore, nektere Free webhosting maji vypnute nake sluzby, dobre by bylo se podivat na forum serveru, byva tam info co maji zakazane a co ne.

Nejříve si o tom v klidu něco přečti a pak se do toho můžeš s elánem pustit :-)
Free webhosting pro provoz fóra nedoporučuji, protože je to katastrofa a je to o nervy. Ale pro provoz fóra ti stačí jakýkoliv základní placený webhosting, kde poskytují aspoň jednu DB v MySQL5, což už je dnes snad standard.
Fóra typu phpBB, phpBB plus nebo miniBB moc nedoporučuji, za chvíli se určitě budeš bavit tím, jak účinně zabránit spamu a nezneužívání fóra pro spam účely a lepením jeho děr. Pokud chceš opravdu bezproblémové fórum i co se updatu týče, tj. na pár kliknutí, nulový spam a free, tj. zdarma, tak Simple Machines Forum. Provozuji jej na dvou webech a max. spokojenost a k tomu pohodová administrace. Je samozřejmě i v češtině. K původnímu phpBB, phpBB plus nebo miniBB bych se už nikdy nevrátil, protože jsem je svého času taky provozoval a furt jsem musel u nich něco řešit. MiniBB, co navrhuje Kráťa je velmi jednoduché a nenáročné, ale je velmi oblíbené spam roboty z RU, stačí se u něj pak mrknout do DB, kolik nových zahraničních uživatelů za chvíli budeš mít :-p

Ale pokud si zatím neumíš ani najít potřebné informace, tak bych doporučoval začít spíše na téhle adrese www.google.com
Je toho totiž spoustu čím se budeš muset prokousat, než to fórum bude chodit tak jak má, i co se kódování týče a samozřejmě webhostingu. Další možností je o to požádat někoho zkušenějšího, ale když si jej zprovozníš sám, o to větší radost z toho budeš mít a něco nového se tím i naučíš ;-)

P.S. Jinak ti dal dobrej odkaz už host, kde najdeš postup pro instalaci většinu fór.

MiniBB, co navrhuje Kráťa je velmi jednoduché a nenáročné, ale je velmi oblíbené spam roboty z RU, stačí se u něj pak mrknout do DB, kolik nových zahraničních uživatelů za chvíli budeš mít

Jo to je asi fakt. Mě se tam začly množit spamy asi po pů roce provozu, tak jsem si přidal mé oblíbené "spampole" a od té doby mám spam tak 3x za rok (jak příspěvky, tak nová vlákna či uživatele).
Hrůza je to u phpBB.

Já byl někde na cz webu, kde se může provozovat forum, na výběr bylo snad ze šesti a nemusí se starat o instalaci, hosting atd. Možná to jde i nějak vkládat do vlastního webu. Nevzpomenu si kde to bylo a do záložek jsem si to ňouma nepřidal.

Je sice pravdou, jak jsem s prvním fórem kdysi dávno začínal, situace pro provoz fóra u free webhostingů byla žalostná, tj. cokoliv vkládat na web a ty odezvy, o cokoliv se prosit admina, snad je teď situace o něco lepší.

Jo to spam pole je nejrozumnější a nejučinější antispamová varianta, pokud tím myslíš tohle _http://craftcom.net/00_forum/forum/index.php?acti on=register
Je to ten poslední řádek v okně pro novou registraci. Ostatní spam ochrany jsou na nic.

Já byl někde na cz webu, kde se může provozovat forum, na výběr bylo snad ze šesti a nemusí se starat o instalaci, hosting atd. Možná to jde i nějak vkládat do vlastního webu.

To bych spíše viděl na placenou službu než úplně free.

Mám za to, že tam byly snad dvě free a placené ostatní. Dokonce jsem se tam tenkrát i pokusně regnul. Tou antispamovou ochranou jsem měl na mysli něco jiného. "Neviditelný" input type=text, který však robot vždy vidí a vždy vyplní blbec. Ve zpracování formuláře je pak podmínka, že když je pole vyplněné, vybouchne jim server. :-) Je jich hafo.

Free webhosting pro provoz nějakých hmtl stránek je dostatečný, ale s provozem DB to žádná sláva určitě stále nebude.
Jo těch ochran proti robotům je dost, ale s žádnou to nebylo úplně bez problémů.
Až díky té ochraně od doby co ji na fórech používám nemají spam roboti žádnou šanci a tím je 0 spamu. Lze tam snadno napsat jakoukoliv otázku (nebo otázky) přímo v administraci fóra a vtip je v tom, že spam robot není schopen vyhodnotit otázku a tím vepsat správnou odpověď i když je tam napsaná :-)

Zpět do poradny Nahoru