Avatar uživatele
redy

Jak dlouhej život mají komáři?

Teda, když ho někdo nepraští přes křídla.

Hajzlíci se rojej o stošest 🙂

Včera jsem byla v lese se psem a on chudák malej má poštípaný celej pinďour.

Já se teď jenom drbu, jsem samej pupenec.

Byli jsme oba nastříkaný těma srágorama, ale nic to nepomáhá.

Nemůžu dostat nějakou „odrůdu“ ziky?
Děkuju

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, briketka10, zzzzz před 2837 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je známo přes dva tisíce druhů komárů. Je to dlouhonohý, létavý, odolný a přizpůsobivý, 4 – 8 mm dlouhý hmyz. Žil na Zemi dávno před člověkem i savci. Je vybaven dvěma páry blanitých křídel z nichž zadní je zakrnělý v tzv. haltery, které slouží při letu k udržování rovnováhy. Živí se krví teplokrevných obratlovců (samičky), včetně krve lidské. Samečci žijí jen několik dní, samičky i rok, pokud jim to nezatrhne něčí krutá plácačka.

http://www.mos­kyt.net/zivot-smrt-komara

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kulpix

Komárovití (Culicidae) je čeleď dvoukřídlého hmyzu, jejíž zástupci jsou běžně označováni jako komáři. Samičky většiny z asi 3000 druhů] sají krev teplokrevných živočichů. Přitom často přenáší velmi nebezpečné nemoci (zejména malárii), čímž každoročně nepřímo zahubí miliony lidí.

Jednotlivé druhy se liší velikostí, ale jen výjimečně měří přes 16 mm. Komáři váží obvykle jen 2 až 2,5 mg. Za noc dokáží urazit až 10 km a mohou létat až 4 hodiny bez přestávky rychlostí 1–2 km/h.

Přenos nemocí.
~~~~~~~~~~~~

Po probodnutí kůže samička vstříkne do krve své sliny, které omezují srážlivost krve. Zároveň působí jako analgetikum, aby postižený tvor nevnímal bodnutí a nebránil se. Právě touto cestou se do těla zvířete či člověka dostanou choroboplodné zárodky. Nejvýznamnější z nich je malárie, kterou způsobují zimničky – parazitičtí prvoci rodu Plasmodium. Na lidi je přenášejí výhradně komáři rodu Anopheles, celkem asi 30–40 druhů ze 200 tohoto rodu, zejména pak anofeles čtyřskvrnný (Anopheles maculipennis).

OCHRANA!

Základní ochranu lidí proti bodnutí komárem poskytuje moskytiéra – jemná síť natažená v noci kolem lůžka či obydlí. Je-li napuštěna insekticidem, účinnost se zvyšuje. Mezi další prostředky patří uvolňování insekticidů (např. syntetický pyrethroid) do vzduchu. K tomu slouží spreje, elektrické odpařovače, insekticidní spirály. Další možností jsou odpuzovače hmyzu chemické (repelenty) či ultrazvukové. V Africe se často používá poměrně účinné DDT, které je ale toxické i pro řadu vyšších živočichů a má negativní dopady na ekosystém.

Pejskovi namaž pinďu fenistilem. Ať se netrápí bolestí a drbáním

Zdroj: https://goo.gl/QDprDU

Upravil/a: Kulpix

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek