Avatar uživatele
Ashleys

Jak dlouho blokuje policie ČR odcizený mobilní telefon?

Zhruba někdy v prosinci (nepamatuji si již přesné datum) mi byl odcizen mobilní telefon. Šla jsem to nahlásit na policii čr. Samozřejmě se mnou sice sepsali protokol, získali ode mě souhlas a žádost k blokaci telefonu, ale žádné vyšetřování se nedělo. A taky žádné vyjádření už mi od nich nepřišlo, ačkoliv jsem si ho od nich na místě tehdy vyžádala (tuším že i písemně). Tak jsem se tedy alespoň podívala jestli je opravdu zablokovaný, aby ho případně nemohl nikdo používat a zjistila jsem, že je opravdu v online databázi policie čr vedený jako odcizený. Ovšem když jsem se podívala nyní (zhruba po půl roce) do jejich internetové databáze, tak co čert nechce, IMEI mého odcizeného telefonu už tam není a kouká na mě po jeho zadání pouze věta: Mobilní telefon s číslem IMEI XXX nebyl nalezen v databázi odcizených mobilních telefonů. Tak by mě zajímalo, co to znamená. To jako že už si po půl roce kdokoliv může beztrestně používat můj telefon? Tohle se mi vážně nelíbí a zajímalo by mě jestli je tohle normální postup. Díky všem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3925 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Otázku by bylo vhodnější položit přímo policii ČR

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jsemtady

Zakladni chyba je ho nechat zablokovat. Policie uz ho pote nenajde zaply protoze je bloknuty. A ten kdo ho ma si necha Imei zmenit aby fungoval. A policie se tim pak nezabyva.
Spravne se nema nechavat blokovat, ale pouze nahlasit kradez a nechat ho dohledat. Telefon pak funguje a jak se s nim nekdo prihlasi do site muzou ho vysledovat. Je pak jen na policii jestli se do toho pusti, moc neradi se venuji levnym telefonum. Mne takto vyhledali uz dva telefony. (Zabyval jsem se prodejem, tak jsem tenkrat zjistil jak na to.) Pak jde jen o to kde maji kolik zlocinu a lidi aby se jim venovali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek