Avatar uživatele
anonym

Jak dlouho ještě poroste dluh USA,než si Američané uvědomí že jim hoří pod zadkem?

Poprvé v dějinách USA státní dluh této země překročil 21 bilionů dolarů. Informuje o tom CBS s odkazem na údaje Ministerstva financí USA,Zdůrazňuje se, že když president USA Donald Trump obsadil post hlavy státu, státní dluh USA činil 19,9 bilionů dolarů,Přitom televizní společnost dodává, že se dluh země skoro dvakrát zvětšil za bývalého amerického prezidenta Baraka Obamy.

K okamžiku jeho nastoupení do funkce stát dlužil 10,6 bilionů dolarů, když ale odcházel, tento ukazatel dosáhl 19,9 bilionů dolarů.

Dříve bylo oznámeno, že Sčítací komora USA zveřejnila zprávu, v níž se uvádělo, že do roku 2040 státní dluh bez závazků, které patří americkým státním orgánům, může vyšplhat z 76% na 106% HDP.
P.S. Je jisté, že nové světová hospodářská krize, která je už za dveřmi, opět vypukne nejdříve v USA a odtud se pak bude šířit do celého světa ,stejně jako dvě poslední krize , a to krize technologická 2000, a krize hypoteční 2008. USA prostě opět nakazí celý zbytek světa jejich – „domácí prašivnou“? Děkuji http://www.no­varepublika.cz/2018/03/­usa-ziji-na-dluh.html?m=1

Zajímavá 0 před 2210 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ještě zřejmě hodně dlouho. Případná další krize po čase pomine a přinese oživení,možná tím i zbrzdí narůstající dluh. Stejně tak nějaký válečný konflikt a případné následky mohou pomoci tomuto problému. Nebo alespoň doposud to tak vždy bylo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xxx3

Co se týče vzestupů a pádů ekonomiky, tak jisté je pouze to, že není jisté vůbec nic ;) Další věc je, že absolutní hodnota dluhu je nic neříkajícím číslem. Velikost dluhu vzhledem k HDP může napovědět víc, v tom případě je ale dobré podívat se, jaký dluh má technologická velmoc – Japonsko. Zkrátka a dobře, je lepší nesedat na lep každému konspirátorovi.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek