Avatar uživatele
Frogman

Jak dlouho musí trvat hovor mobilu, aby se dala určit jeho pozice?

Viděl jsem několik filmů, kde policie zjišťovala pozici mobilu, na který volala, ale hovor musel trvat nějakou určitou dobu. Jakou dobu hovor musí trvat, aby se dala určit pozice mobilu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2650 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pozici mobilu je možné zjistit i bez hovoru, stačí když je zapnutý, pak o něm vědí všechny základnové stanice, které zachytí jeho signál.
To byly staré filmy, kde se jednalo o volání z pevného telefonu a spojení se muselo vyhledat na ústředně. V době digitálních ústředen je tato informace k dispozici okamžitě po vytočení čísla.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez, Frogman Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Telefon – mobil – pri zapnutom stave v pravidelných intervaloch komunikuje s najbližšou buňkou – stanicou mobilnej siete bez ohľadu na to, či telefonujete, alebo nie. Poloha konkrétneho mobilu sa vyhľadáva zadaním jeho komunikačného – telefonného čísla, alebo IMEI identifikačného čísla prístroja. Jeho presná poloha sa určuje pomocou triangulácie, tj určením pomocou 3 najbližších spojovacích buniek a ich priesečníkov…
bližšie: „Stratili ste mobil? Skúšali sme, ako ho nájsť“ https://www.y­outube.com/wat­ch?v=xL4xlBVZz8s
Ako prebieha lokalizácia mobilného telefónu? http://megatron­.sk/ako-lokalizovat-polohu-mobilu-cez-internet/
Rádiové určovanie polohy v CDMA bunkových sieťach. pdf http://kt.utc­.sk/~brida/ofi­cialna/doc/R%C1D­IOV%C9%20UR%C­8OVANIE%20POLO­HY%20V%20CDMA%20BUN­KOV%DDCH%20SI­E%8DACH.pdf

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek