Avatar uživatele
e-neználek

Jak dlouho mám na oznámení odcizení peněžní částky pojišťovně.

Prodavačce ukradli dva pofiderní cizinci hotovost při placení, z policie máme papír pro pojišťovnu. Majitel je ale v zahraničí, nemám spojení a nevím jesli jsme pojištěni – nechci to ohlášení ale prošvihnout.
Doplňuji:
V tom je právě problém, v zahraničí budou určitě 14 dní a já nevím jestli jsme vůbec pojištěni, takže nevím kam bych to mohla nahlásit. Takže pokud by na to byl třeba měsíc, nelámu si s tím hlavu a počkám až se vrátí…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3952 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Pojistnou událost je třeba ohlásit „bez zbytečných odkladů“, ale promlčení Vám určitě nehrozí. Stačí, až se majitel vrátí z dovolené, vyhledá pojistnou smlouvu a na základě šetření policie nahlásí pojistnou událost.
Pokud je pojištěná prodavačka, tak může tuto pojistnou událost nahlásit také ona sama. Musí mít ovšem v „pojištění odpovědnosti za škody způsobené zaměstnavateli“ pojištěno i riziko krádeže.
Není-li toto riziko pojištěno, tak nemá smysl ani krádež jako pojistnou událost hlásit. V tom případě doporučuji rozšíření pojistné smlouvy.
Doplňuji:
Nebojte, stihnete to. Promlčecí lhůta je u pojistných událostí 3 roky. Je samozřejmé, že pokud pojišťovna má ve svých předpisech, že se má pojistná událost nahlásit „bez zbytečných odkladů“, tak bude nahlížet na pozdě oznámenou pojistnou událost s notnou dávkou nedůvěry a bude potom prověřovat všechny okolnosti. Proto je třeba oznámit vše čas a vyhnout se zbytečným komplikacím. Když ale majitel obchodu půjde do pojišťovny s tím, že byl na dovolené a pojistná událost nastala v době jeho nepřítomnosti, tak z toho žádný problém nebude. Důležité je, že jste nezaváhali a oznámili krádež policii.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?e-neználek Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kazisvět

Podmínky pojišťoven se liší. Je to od 14 do 60 dnů. Osobně bych to nahlásil alespoň telefonicky nebo přes internet (z vlastní zkušenosti práce na 3 min) s tím, že vše potřebné doložíte po návratu majitele ze zahraničí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání