Avatar uživatele
anonym

Jak dlouho se musí uschovávat doklady daňové evidence z roku 2007? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
1popelka1

Samotná kopie daňového přiznání slouží pro vaši potřebu, abyste měli doklad o tom, jaké údaje jste finančnímu úřadu předložili. Zákon proto nestanoví žádnou lhůtu, po kterou máte mít tuto kopii k dispozici.

Měli byste však uschovávat veškeré doklady a evidence, na jejichž podkladě jste přiznání vypracovali a podali. Pokud vedete daňovou evidenci, podle zákona o daních z příjmů jste povinni ji uchovávat za všechna zdaňovací období, pro která neskončila lhůta pro vyměření daně podle tohoto zákona nebo podle zvláštního právního předpisu, jímž se rozumí zákon o správě daní a poplatků.

Konkrétní příklady (váš rok 2007) v uvedeném zdroji: http://www.no­vinky.cz/finan­ce/195406-jak-dlouho-je-nutne-uchovavat-doklady-k-danim.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jambalaya

Pokud jste nebyla ve ztrátě, tedy ztrátu jste neuplatňovala a také jste nebyla plátce DPH, můžete doklady vyhodit v roce 2011. Letos může finančák naposledy doměřovat právě za rok 2007.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
PostApMan

No, to záleží na Vás. Já si uchovávám vše nejdéle jak to jde (do té doby dokud to mám kde skladovat), ale zatím mi nikdy nepříšla kotrola ze živnostenského/fi­nančního úřadu. Takže podle mě by se nic nestalo, kdyby jste si je nezachoval, podle mého stačí evidence za loňský rok/dva, nebo za poslední daňové přiznání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Jiné to je se archivací DPH a jiné u daně z příjmu atd. Obecně 10 let.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání