Avatar uživatele
lhb

Jak dlouho trvá přijetí platby na aukru?

Schválně jsem zkusil na aukru poprvé zaplatit platební kartou,protože jsem si byl jsitý že peníze dorazí prodejci ihend. Zjistil jsem, že prodejci došla až po třech dnech od odeslání. Co je to za blbost? Když nakupuju v e-shopech tak jim platba dojde vpodstatě ihned!

Zajímavá 0 před 2824 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Myslím, že prodejce blafoval nebo prostě neprocházel platby.
Platba prostřednictvím platebního systému PayU je okamžitá a prodejce v záložce přijaté platby ji také hned má. Dokonce mu o této skutečnosti dojde mejl.
Jedinou věc vidím v tom, že to proběhlo asi takto:
Ty jsi zaplatil, peníze měl, ale pak požádal systém o výplatu a ten již probíhá ze systému PayU na jeho běžný účet u banky a proto příjem peněz trvá déle.
Podle podmínek Aukra máš však ty zaplaceno ihned a prodejce rovněž má zaplaceno ihned, to že ve skutečnosti peníze leží na sběrném účtu (PayU) neznamená, že peníze nemá. Ale ve skutečnosti „fyzicky“ má peníze až tehdy, jakmile požádá o výplatu prostředků.
Zde mohu s klidem tvrdit, že pokud o výplatu požádá třeba až za měsíc, klidně ti bude tvrdit, že mu platba přišla až za měsíc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
McArthur

Je možné, že ten prodejce považuje za přijatou platbu až okamžik, kdy mu Aukro (PayU) pošle peníze na jeho bankovní účet a jeho banka mu to potvrdí (připíše na účet).

Těžko říct, zda-li je to vstřícné jednání ze strany prodejce.

Jinak ano, pokud zaplatíš na Aukru kartou, tak prodejce vidí platbu hned a je o tom informován e-mailem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek