Avatar uživatele
paul1

Jak dlouho trvá, než si pes (fenka) zvykne na nové prostředí?

Dobrý den, máme nového psíka – 2 roční fenku, kříženec bígla. Předcházející majitelka ji musela dát kvůli astmě, kterou začal trpět syn, z domu. Bydleli v paneláku, každé ráno s ní chodila běhat, spala v nohách v posteli.
My bydlíme v domku, máme velkou zahradu, kvalitní boudu (zateplenou s předsíní). Zatím spala na verandě v prádelním koši, který dodala předcházející majitelka. Třikrát nám utekla přes nedokončený sousedův plot, stále se vrátila, nebo jsme ji odchytili. Plot je už v pořádku. Je to chytrý psík, poslušný, i částečně vycvičený. Máme ji 2 týdny. Má někdo zkušenost, jak asi dlouho může trvat, než si u nás zvykne a nebude utíkat? Má totiž snahu se dostat ven i přes branku do zahrady. Též prosím o radu, jak urychlit její domestikaci. Děkuji, Pavel

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2803 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
redy

Odpoveď byla označena jako užitečná

Bígl je utěkář, maj to tak nějak zakodovaný.
Myslím, že vás zkouší, aby věděl, co mu budete tolerovat.
Bígl je moc hezkej pes, chce to nervy.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Chvilku to potrvá. Bígl je tak trochu magor pejsek, ale bude to dobré. Nechte ji v domě, když je zvyklá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nejde určit doba. Je to odvislé od toho, kolik času se jí věnuje, kolik má další zábavy a podobně. Pokud se pes naučil už utíkat, je potřeba udělat mechanické zábrany tak, aby se mu to znemožnilo. Další věcí je i když je zahrada a dostatečně velký pozemek chodit se psem pravidelně, nejlépe vícekrát za den, mimo vlastní pozemek psa vyvenčit. Tím se částečně utlumí jeho zvědavost a potřeba utíkat. Další věcí je každý den věnovat alespoň chvíli výcviku. Ať už opakováním toho co zná, neebo učení dalších věcí. Stačí cca 20 minut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Pes je fixován na pána, nikoli na životní prostředí. Je to smečkové zvíře, bude buď vůdce (pokud má kde) a nebo bude vůdce jeho pán. Pak se s pánem bude toulat a trmácet kamkoliv. Stačí jen, aby věděl, KE KOMU PATŘÍ!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Držet ji měsíc jen doma a ven chodit jen na zahradu na vyvenčení a na vodítku na procházky napříč vesnicí, aby si udělala pachy, kdyby pak zase utekla…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek