Avatar uživatele
Taurus338

Jak dlouho vydrží u automobilu Audi A4 blikat čtyři výstražná světla, než se vybije baterie?

Zajímavá 0 před 2568 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

To je tak blbá otázka, až jsem se přiměl k odpovědi…
😉
Odpověd je jednoduchá – spočítej si příkon žárovek (W), tím vyděl aktuální kapacitu baterie (Wh) a vyjde ti čas v hodinách… Nebo příkonem žárovek (W) vyděl kapacitu baterie ve Ws, vyjde ti čas v sekundách…
To, že žárovky nesvítí trvale neřeš, on ten přerušovač taky něco sežere…
😉
BTW – budeš-li to zkoušet, neváhej s následným nabitím baterie… Olověné články sice snáší hluboké vybití dobře, ale nemají to rády na dlouho…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

No pánové…
Přerušovač žere nula celá nula prd. Srovnávat jeho příkon s příkonem žárovek je nesmysl. Zpravidla se o to stará malé relátko (u starších aut), které kdyby mělo příkon jako všechny žárovky v blinkrech by během deseti minut vypálilo sebe i ostatní výbavu na té desce. V novějších autech se o to postará elektronika, která žere ještě míň.

A pro rozsvícení je opravdu nutný větší proud než pro trvalé svícení, ale ten přechodový jev zas trvá natolik krátce, že nemá moc smysl jej řešit.

Předpokládám, že auto má těch žárovek 6 (nemá ještě malé před předními dveřmi?) a mělo by to být 21W vepředu 21 vzadu, 5 na boku (bez záruky) Takže 47 jedna strana, 94 komplet, pokud odhadnu poměr při blikání na 50 % jsme zas na těch 47W. To při 12V dává cca 4A. Baterie jsou běžně 44–70Ah (podle vozu a jeho motorizace), Při 44Ah by plně nabitá zdravá barerka měla vydržet cca 11h. Ale bacha, je to dost nejistý odhad (plně nabitá, zdravá, příkon žárovek má také nějakou toleranci, 50% svícení, pokles napětí na baterii…). A bacha, i když blinkry ještě v pohodě pojedou a budou mít ještě pár hodin rezervu, už nemusíš nastartovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Neustálé rozsvěcování a vypínání je energeticky náročnější než trvalé svícení.
Ono to vlákno je „studené“ a má menší odpor, tudíž větší odběr proudu" než když trvale svítí.
Spočti teoretické hodnoty a použij tak 70% výsledku, (vynásob 0,7).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mzm

A co když tam blikají LEDky?

před 2566 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek