Avatar uživatele
jipo

Jak docílit černobílého tisku, když dojdou barvy v tiskárně Canon iP 7250?

Jak docílit toho, aby Canon bar. tiskárna /konkrétně iP 7250/ tiskla černobíle, když dojdou barvy? Přes to, že jsem prázdné kartridže zachoval na místě a po nějakou dobu ještě tiskl, nyní blikají a nejde tisknout. Zajímalo by mne, jak je to u tiskáren Epson.
Děkuji za odpověď.

Zajímavá 0 před 2868 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

V tiskárně máš dva druhy černé barvy. Velká PGI tzv. pigmentová černá se používá pouze pro tisk na kancelářské papíry. Malá černá je tzv. roztoková barva (dye) a tiskárna ji používá většinou pro tisk na fotopapír. Barevné jsou také roztokové a jsou používány podle algoritmů tiskárny a navoleného druhu papíru. Nikdy nevíš z které kazety tiskárna právě bere inkoust. Protože tisk bez inkoustu znamená téměř vždy zničení tiskové hlavy, výrobce to takto pojišťuje.
Zablokování jde zcela určitě odblokovat stiskem nebo kombinací stisku tlačítek na tiskárně. Jaká kombinace platí na této tiskárně ví málokdo.
Většinou to býval dlouhý stisk tlačítka označeného červeným trojúhelníkem v kroužku, ale jsou i jiné kombinace.
Znovu upozorňuji, že tisk bez barvy vede ke zničení tiskové hlavy, která jako náhradní díl stojí více než tiskárna.
Epson to má podobné.
Kup si neoriginální náplně a budeš spokojený. Není třeba tisknout inkoustem za cenu vlastní krve. Mám v poště několik poděkování za typ na neoriginální náplně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

U barevných „fototiskáren“ s kombinovanou hlavou musíte mít všechny inkousty, jinak hrozí zničení tiskové hlavy. Pokud nechcete tisknout barevně, pořiďte si černobílou.

Dříve jsem měl canon S450 (tuším) a ta měla měnitelné hlavy. Buď se tam dala velká hlava pro černý tisk (který pak byl rychlejší než při použití barevné hlavy), nebo dělená pro barevný. Příslušenstvím tiskárny byla i krabička pro nepoužívanou hlavu. Tiskárna si nehrála ani na čipy v náplních a stav inkoustu hlídala opticky. Bohužel trpěla trochu víc na zasychání než modernější tiskárny a teď už odešla do věčných lovišť.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet