Avatar uživatele
černávdova

Jak donutit „přítele“, aby se odstěhoval?

Žiji s mužem, kterého nemiluji, již skoro 5 let :( došlo k tomu, že jsme spolu začali žít úplně omylem :( já byla 4 roky sama po rozchodu, dlouho mi trvalo, než jsem se z toho dostala, a kolegové z práce měli stále potřebu mě s někým seznámit a vlastně mě skoro „donutili“ být s tímhle mužem. Na pracovních akcích jsme se spolu bavili a skončili v posteli, i když se mi do toho moc nechtělo, ani se mi nelíbil :( fyzicky mě nepřitahoval :( jenže se něco popilo a stále ty kecy kolegů, ať nejsem pořád sama atd., přitom on přítelkyni měl a bydlel u ní, což jsem z počátku nevěděla. Psali jsem si na FB a ona mu korespondenci našla a vyhodila ho a já blbec ho vzala po měsíci k sobě bydlet :( pak jsme se kvuli mému povýšení v práci z mého bytu, přestěhovali do podnájmu v jiném městě a začalo peklo. Jeho první slova v novém bytě byla, že se tu konečně cítí doma :( mám syna, kterého fyzicky netrestám, a protože je syn jen semnou od 4 let, je možná trochu rozmazlený, ale máme spolu hezký vztah, i když si možná trochu víc dovoluje, ale nemyslí to zle, a „přítel“ ho jednou chtěl praštit za to, že mu řekl, že je blbý, už nevím v jaké souvislosti, a syn dostal hysterák, protože ho nikdy dříve nikdo nepraštil, hned volal otci a byla z toho aféra. Od té doby to mezi náma neklape. Ale není to jen kvůli synovi, myslím si, že jak já ho nikdy nemilovala ani on nemiloval mě, jen neměl kam jít. Pak jsem se opět kvuli práci stěhovali zpět do rodného města, ale opět do podnájmu, protože v mém bytě bydlí již má dospělá dcera. Vím, že tento vztah nemá žádný smysl, chtěla jsem to zachránit, už je nám dost let a myslela jsem, že bchom mohli být aspon přátelé, ale nejde to. Nemohu mu věřit, když se mu s něčím svěřím použije to proti mně jako kudlu do zad :( nespíme spolu, jen spolu žijem, nedává mi ani peníze, jen půlku na nájem, o syna od té aféry se vubec nestará, jako by nebyl. Prosím ho už dlouho, at si najde byt, že takhle nemohu žít, ale on se k ničemu nemá. Myslím si, že by se odstěhoval pouze k nějaké ženě, která by ho ubytovala, ale že sám do podnájmu nepůjde a já tady trpím. Ale platíme tak málo za 3+1, že bych nesehnala levnější 2+1, a vím, že kdybych se odstěhovala já, stejně on tu nebude, co by tu dělal sám? Nechci o tento podnájem , který jsem našla opět já, přijít. Jak mu mám vysvětlit, aby odešel?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Dochy před 2545 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Vyměň zámek, sbal mu tu igelitku, s kterou přišel, a basta.
Nebo ho nechej v tom bytě a odstěhuj se ty, někdy je totiž lepší ustoupit. V tom druhém případě taky nezapomeň odhlásit všechny služby. A syn by si neměl dovolovat víc, než je zdrávo, i když to nemyslí zle. Protože se to bude stupňovat a on bude stále zkoušet, co ještě může, a to se pak těžko bude odnaučovat. To jen tak na okraj.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud máš byt pronajatý ty, tak neni žádný důvod aby tam bydlel, pokud nechceš. Pokud ho máte pronajatý společně, a nechce se odstěhovat, nezbývá než se odstěhovat sama.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Celé – včetně diskuse, je to natolik zmatené a nepochopitelné, že by sis měla v prvé řadě ujastnit, kdo jsi… Kdo jsi ty sama…
Pak, kdo je tvou rodinou…
___
Pak – čím je pro tebe on – součást rodiny, cizí člověk (kamarád nebo přítel, dle líčení, asi ne)…
___
Pak si sepiš priority – opravdu sepiš, tvé líčení je tak zmatené, že by se v něm nevyznalo ani zkušené prase bradavičnaté…
___
Pak se podle priorit rozhodni…
____________
Na otázku bych odpověděl jako iceT – vypakovat jej pryč, klidně za asistence PCR.
Po tvých příspěvcích do diskuse vlastně nevím, co chceš – a nevím ani, zda to víš ty…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Trochu si to ujasni.
...... a vím, že kdybych se odstěhovala já, stejně on tu nebude, co by tu dělal sám?
Proč ti jde o to, co by tam on sám dělal?
Proč si dcera nenajde své bydlení a ty můžeš do svého?
Nechceš opustit výhodné bydlení nebo lituješ spolubydlícího?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Takže…
… ve Vašem případě vidím jako krok č. 1, ujasnit si, co vlastně chcete vy sama.
Vynechám teď polemiku a svůj názor na to, co předcházelo Vašemu zjištění, že s tímto pánem žít nechcete, jen se přiznám, že u někoho, komu už nejspíš není jen něco málo přes 20, kapánek šokovalo. Řekněme, že ve svém věku už byste mohla mít ve věcech trochu jasno a nedělat blbiny.

Dobrá, manželé nejste, není tedy tak velký problém se fyzicky rozejít. Pokud je byt Váš (respektive smlouva o pronájmu sepsána s Vámi), není přeci takový problém svému „spolubydlícímu“ říci, aby se odstěhoval. Pokud jste ji podepsali oba, ani tak nejde o zase tak složitý problém, jako kdybyste byt měli v osobním vlastnictví.
Jestliže s ním nechcete žít, pak nechápu, co Vám vadi na tom, že by se nastěhoval k nějaké ženě. Je přeci svéprávný a je to jeho věc. Proč tím tolik trpíte? A že by v bytě nebydlel, kdybyste odešla Vy? To přeci také není Váš problém.

Takže až budete vědět, že na soužití s ním nejste závislá a opravdu si přejete žít bez něj, máte dvě možnosti, buď přesvědčíte k odchodu jeho, nebo ještě lépe, si najdete jiné bydlení a odejdete Vy.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud je byt-pronájem psán na Vás- pak jak říká iceT
Vyměň zámek, sbal mu tu igelitku, s kterou přišel a basta.
Dodávám:
Zkrátka se s ním „nemalovat“. A když bude dělat potíže, zavolat policajty. Na takovéto nátury se musí z ostra, jinak se jich nezbavíte.
Pokud je byt na oba, řešení je složitější a možná budete muset, pokud se ho budete chtít zbavit (za každou cenu), odejít Vy.
Bohužel, za každý omyl se platí. ☹

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
monikabart

Snažila bych se mu zprotivitRekla vším co nemá Řekla bych o tom synovi, aby se mnou spolupracoval. Vodila bych si domů návštěvy a starala se maximálně o jejich pohodli a před nimi by sem mu davala najevo jak moc mi vadi, že se mnou bydlí. Tohle by neměl dlouho vydržet 🙂.A na rozdil on jinych úplně chapu, že Vy se synem chcete zustat. Výhodné najmy se hledají těžko a jste dva proti jednomu. Jako matka máte zodpovědnost a musíte se dívat na to, aby jste dobře vyzili. Je vidět, že „parner“ nemá žádný charakter, protože vi, že tam překáží. Jen dělá zbytečně dusno. Neumi se zřejmě sam o sebe postarat a toho se děsí. Přeji hodně sil a štěstí v dalším životě.

Upravil/a: monikabart

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
černávdova

monikabart: konečně mě někdo pochopil a moc děkuji za podporu :) je to přesně jak píšete. Párkrát jsem tu měla kamáradku a dávala jsem mu jasně najevo, že ho tu nechci, ale nepomohlo :( Podle mě se bojí odejít do svého, protože by se zjistilo, že si nic neplatí a má dluhy, takže se vždy musí ukrývat u nějaké ženy, zbabělec! Ale já chci být 1000× raději sama, než s takovým člověkem, kterýmu když jsem se s něčím svěřila, tak to v hádce použil proti mně! to já bych nikdy neudělala. Nemáme nic společného, o ničem se nebavíme, jsme každý úplně jiný. A já už nemám sílu mu vysvětlovat, že nejsem jeho služka at si po sobě uklízí (například) Když jsou 2 spolubydlící, tak se přeci o práci v domácnosti dělí rovným dílem a ne že to ten jeden dělá jen proto, že je žena. Ale to je na dlouhé povídání :) Asi mu budu muset dát inzerát do seznamky :)

před 2544 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
černávdova

já jsem to celé asi blbě popsala, je toho tolik, že to ve zkratce asi vyšlo zmateně :)

  1. je mi jedno kdyby šel k nějaké babě, nejraději bych ji sama našla, abych se ho zbavila, to jste mě blbě pochopili, že mi to vadí, naopak bych byla ráda, že se ho zbavím
  2. bydlím na dobrým místě a když odejdu z bytu já, odejde i on a byt zbytečně nebudeme mít žádný, mám to kousek k dceři a dispozičně mi vyhovuje a tu nízký nájem
  3. nejsme v zaměstnání, ale podnikáme spolu pro jednu firmu, vedeme společně jednu pobočku, vyhrožuje mi tím, že řekne šefovi a on me sesadí, ale tuhle práci potřebuji, platím hypotéku a menší výdělek si nemohu dovolit
  4. již skoro rok ho prosím at se odstehuje, jen slibuje a nic se neděje, i já se už dívala na podnájmy tady v okolí, ale bude žádný není nebo drazší, a já bohužel ani nemám řidičák, že bych se odstehovala někam dál

před 2545 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

  1. Záleží na vztazích v té práci. Mohlo by být řešení popovídat si mezi 4 očima se šéfem. Předem budete vědět na čem jste a podle toho se zařídit. Je možné, že budete muset shánět jinou práci. Ale dokud si se šéfem nepromluvíte, vědět to nebudete. Druhá možnost: Práci neřešit. Viděl bych to tak na 70% šanci, že ten současnej „Starej“ bude radši mlčet než aby se před známými shodil. Ovšem to že spolu musíte spolupracovat může být problém.

před 2543 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
černávdova

díky za odpověd :) včera jsem to šefovi naznačila, že s tím člověkem mám problém, ale nebyl čas vysvětlovat :( hned jede zase jinam, po telefonu to zas neumím tak říct a taky zase nechci si stěžovat :( chjo, musím počkat na vhodnou příležitost až bude více času se šefem promluvit. Já bych s ním v práci vycházela bez problému, jen kdyby se mnou nebydlel, mužem být i „kamarádi“ s cizíma si rozumí dobře a já chci být taky cizí a mužem vycházet. Ale takhle nejsem štastná a ubíjí mě to, on se chová povýšeně, arogantně, jen on má vždy pravdu, už to začínám brát tak, že mě psychicky týrá. Chrápe a když jsem ho kvuli tomu vzbudila, tak mě dokonce praštil pěstí do zad, že jsem měla modřinu velikosti dezertního talíře :( už se ho i bojím a chci at vypadne bydlet jinam. Jako se spolupracovníkem jsem ochotná s ním vycházet. achjo

před 2542 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
černávdova

jsem tu chvilku a nevím, jak mám jednotlivě odpovědět :( podnájem je sice na mé jméno, ale on a syn jsou jako spolubydlící, dceru nechci vyhodit z mého bytu, protože má miminko a čeká druhé :) a zařídili si to tam podle sebe, tekrát to byl můj nápad, aby tam šla…ted kdybych ji vyhodila, nebylo by to fér. Co by tu dělal sám? to je otázka na velikost bytu, já jsem se synem a 3+1 je nám akorát a je to za tolik co bych našla 2+1, jemu stačí 1+1 když je sám a vím, že by tu nebydlel, moc ho vlastně ani neznám, protože o sobě vubec nemluví a nikdy sám nebydlel, vždy u nějaké ženy, která měla vše. Našla jsem mu krásná 1+1, ale ani se na to nepodíval. Pořád se mi snaží namluvit, že bez něho umřem hlady nebo co!

před 2545 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Jéžiš, vykašli se na výhodné bydlení, uskromni se, najdi něco, co ti s klukem bude stačit, a pak se zase můžeš přestěhovat. Podstatné je, jestli se toho vyžírky, co s ním žiješ pět let a vůbec ho neznáš, vůbec chceš zbavit.
Pokud chceš bydlet tak, kde dosud, takmu prostě sbal tašku nebo kolik toho má a vypakuj mu to za dveře, nech vyměnit zámky a hotovo. On si zase nějakou bytnou najde, toho se neboj.
Z práce tě vyhodit nemůžou jen proto, žes vyhodila chlapa z bytu, to by on musel být ve vedoucí pozici nebo něco a mít na to a to píšeš, že jste na stejné pozici.

před 2545 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
černávdova

nechci opustit výhodné bydlení, co by on dělal sám je mi úplně jedno. Další blbá věc je ta, že dobu co jsme spolu jsme opustili firmu, pro kterou jsme pracovali a ted jsme oba na stejné pozici a musme spolu spolupracovat, vydírá mě tím, že když ho vyhodím, skončím i v práci :(

před 2545 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Nuk nuk

A kolik je Vašemu synovi?
Ačkoliv to je téměř vedlejší. Postup je z mého pohledu jednoduchý:

  1. si najděte jiné zaměstnání.
  2. Vykašlete se na to, že bude bydlet u jiné ženy (pokud Vám toto vadí, pak si ujasněte, co chcete)
  3. Předložte ultimátum, do kdy se má pán odstěhovat.
  4. pokud to neudělá, odstěhujete se vy.

před 2545 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
černávdova

synovi je již 14 let a je to hodný kluk :)

  1. jiné zaměstnání si nemohu naít, podnikám a tolik penez si v zaměstnání nevydělám
  2. tohle mi nevadí, nejraději bych mu sama nějakou našla, jen aby odešel, s jinou si muže lépe rozumět a přeji mu at je jinde štastný, ale já chci být také štatsná a to budu až odejde
  3. to jsem mu už dala, bohužel se nic neděje
  4. nechci syna zase stěhovat, má tady školu a kamarády :(

před 2544 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ivagotovka

Já jsem například nikoho nutit nemusela, stěhovala jsem se z Prahy, za novým přítele do Brna, tak jsem tomu starému oznámila, že jdu pryč, a byt prodávám, protože je můj, s prodejem mi velice pomohla realitní kancelář www.edoxreality.cz, která mi před prodejem vyplatila i zálohu, takže jsem měla něco do začátku, než se celý prodej vyřeší.

před 1721 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek