Avatar uživatele
autacek

Jak donutit lidi, jež jdou z pošty, aby neodhazovali obaly od balíků rozbalených cestou do nejbližšího odpadkového koše?

Snad ta nedočkavost, nebo si netahat domů zbytečně nepořádek, ale taková jedna krabice zabere někdy veškeré místo a zbytek odpadků je pak nucen válet se na zemi. Copak je toto normální?

Zajímavá 0 před 2459 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Arne1

Poraďte jim, aby to raději než do odpadkového keše házeli na zem

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Tak to je fakt na přesdržku… Bohužel, do takovýchto věcí nikoho nutit nemůžeš, každej by tě akorát poslal do paďous. Třídit odpad je ze zákona povinné, ale nevím, jestli bych měla sílu s tím vyhrožovat kolemjdoucím, když někde vidím se něco válet, tak to prostě seberu a do toho koše donesu, už jsem takhle odnášela flašky z lesa, z autobusu… Na tohle by si každej měl přijít sám, jestli na to někoho upozorníš, tak se často stává, že tě ještě budou schválně provokovat.
Možná bych to zkusila následovně – až uvidíš někoho něco takového provádět, zkus k němu úplně normálně přijít a zkusit mu říct, že na papírový odpad existují speciální kontejnery a že by tě moc potěšilo, kdyby to vyhodil o těch pár metrů dál (průměrně má občan ČR od svého bydliště takovéto kontejnery vzdálené 99 metrů). Kdyby reagoval klasicky česky po buransku, tak bych si třeba jen povzdechla a řekla „Hm, to je škoda, no nevadí, třeba na to jednou taky přijdete.“ a odešla. Tyhlety psychologický tríčky zabíraj o hodně víc, než agresivní nařknutí a útoky – mám vyzkoušeno :)
A díky za zájem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Staci jeden kontejner na papir postavit pred postu.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

Já si to nechávám poslat domů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Mně přijde celkem logické, že se lidé nechtějí tahat
s obaly, které stejně budou muset zlikvidovat.

Líbí se mi nápad Yuko → vyřešit by to
mohlo přistavení kontejneru před poštu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
yuko

Dostavala jsem casto ruzne baliky, male i velke. Ale nosila jsem si je z posty domu a teprve pak rozbalila. Parkrat jsem je rozbalila u posty, ktera byla v blizkosti panelaku a tedy i kontejneru. Takze krabice skoncily tam, kde mely. Ale klidne takovy dotaz zaslete Ceske poste, ze byste to uvital.

před 2458 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

management české pošty jistě nic neuvítá víc než naložit zaměstnancům pošty kromě práce pošťáka, pojišťováka, bankéře a trafikanta i funkci popeláře 🙂 to jim nebude dělat problém, jen holt z těch 10 přepážek na poště nebudou otevřeny 2 ale už jen jedna 🙂

před 2456 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek