Avatar uživatele
cz

Jak dopadl neznámý muž s igelitovou taškou na náměstí Nebeského klidu v Pekingu?

Muž, který se postavil tankům.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3766 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

citujem:
„Mladíka se už podle listu The Times snažila vystopovat hongkongská i tchajwanská média – vždy neúspěšně. Spisovatel, který si nechá říkat jen Akademik z Hongkongu, napsal obsáhlý článek, který říká, že tajemný hrdina byl archeolog.
Pracoval prý v tchajwanském Národním muzeu a zvolil život v utajení. Muzeum to jasně popřelo a ani další média nevypátrala, že by žil na ostrově. Hodně se také spekulovalo o mužích, kteří ho před tanky odvedli do bezpečí. Byli to kolemjdoucí, nebo tajná policie?“
http://zpravy­.idnes.cz/zas­tavil-v-pekingu-tanky-a-ovlivnil-cele-stoleti-kdo-je-tajemny-hrdina-1zg-/zahranicni.as­px?c=A100604_181625_zah­ranicni_stf

Doplňuji:
Tento muž mal aj svojho „predchodcu“ v Bratislave. Stál pred „osloboditeľským“ tankom, označeným bielym pásom a červenou hviezdou, pri Starom moste".
http://www.slo­vart.sk/buxus/i­mages/obalky_vel­ke/SK2285.jpg

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

„Nemohu potvrdit, jestli ten mladý muž, o kterém mluvíte, byl zatčen, nebo ne… Myslím, že nikdy nebyl zabit,“ řekl o události čínský prezident při svém projevu v roce 1990. Pravděpodobně se to nikdy nedozvíme.

0 Nominace Nahlásit