Avatar uživatele
sowa

Jak doručit dlužné výživné,když se příjemce odstěhoval neznámé kam a pošta peníze vrací nedoručené?

Přítel platí soudem určené dlužné výživné na dospělou dceru,která nebydlí již rok na poslední adrese a nepřebírá poštu.Soud určil podmínečný trest lhútu ne zaplacení.S dcerou není již 5 let v kontaktu a nelze sehnat ani její matku.Hrozí mu trest odnětí svobody za nesplnění podmínky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? tom004 před 4596 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Má možnost peníze ukládat na oddělený účet,který pro tento účel založí,nebo je skládat na smlouvou sjednaný,notářský účet.Snadno potom prokáže,že podmínku,uloženou mu soudem plní.Za notářskou úložku,jsou ale,dost vysoké poplatky.Možná,když o takovou možnost požádá soud,budou poplatky nižší,nebo žádné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

stačí potvrzení o odeslání (složenka), podmínku soudu splnil.
že adresát ji nepřebírá (adresa je známá i soudu, nesmí to být fiktivní adresa), není problém odesílatele.
případně navrhněte soudu, že budete peníze odesílat do depozitu u rozhodujícího soudu, současně nechte dceru prohlásit za nezvěstnou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Petunka17

zkuste se poradit s právníkem zda by nešlo založit spořicí účet na jméno dítěte a tam každý měsíc vkládat hotovost. není vaše vinna, že neplatíte výživné, když neznáte ani adresu. Problém je na straně matky, která neudala novou adresu. V každém případě bych se pokusila poradit v právníkem

před 4384 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek