Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat TV a Internet do notebooku

Zdravím ve spolek :-)

Řeším otázku televize a internetu v notebooku, protože chci sledovat sportovní přenosy a televizi při cestách bez Wifi na větší obrazovce než doteď v telefonu. telefon umožnuje sdílení internetového připojení. Myslíte, že je lepší pořídit TV tuner do USB a k tomu levnější internet nebo vše tahat přes internet? Je pravda, že TV přes internet se dá chytit snadněji než přes TV tuner do USB ? A pokud je lepší pouze internet , stačil by pak měsíční FUP 2GB nebo 10GB? Uvažuji nad ceníkem O2http://www.o2.cz/osobni/internet/166095-internet_v _mobilu.html Případně jsou ještě další možnosti?

Předmět Autor Datum
Volil bych TV a internet zvlášť. Sledování TV přes mobilní internet (pokud to vůbec půjde) ti sežere…
Niko Bellic 08.10.2012 20:33
Niko Bellic
Ke sledování televize přes internet potřebuješ - vysoký, nebo neomezený FUP, rychlý internet bez výp… poslední
Henessy 08.10.2012 22:01
Henessy

Volil bych TV a internet zvlášť. Sledování TV přes mobilní internet (pokud to vůbec půjde) ti sežere FUP neskutečnou rychlostí a v lokalitách, kde třeba nechytneš 3G ale jen EDGE by to zřejmě nefungovalo vůbec. Co se týče limitu si ujasni, co na netu děláš - přehráváš videa, stahuješ, nebo jen prohlížíš stránky. Ale i u poslední varianty mi přijde 2 GB poměrně málo. U TV jsi zase omezen signálem. Mám zkušenost, že na dohled od vysílače (nic v okolí neruší/nestíní) stačí malá anténka, která bývá dodávaná k tunerům. Na větší vzdálenosti lze třeba použít nějakou menší logaritmicko-periodickou anténu. Otázka je, jestli bys ji s sebou tahal.

Ke sledování televize přes internet potřebuješ - vysoký, nebo neomezený FUP, rychlý internet bez výpadků, možnost najít stanice, které vysílájí po internetu LIVE a ne jen vybrané pořady. V našich podmínkách jedině Free WiFi HotSpot a zahraniční stanice. České vysílají pouze ze záznamu a jen vybrané pořady.
Tuner TV - je potřeba silný signál a alespoň dipol. Mi se osvědčil kruh průměr 20 cm, přiletovaný k symetrizačnímu členu.Pokud nechceš tahat ráhno.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru